COMET

A Comet három termék-szegmensben az egész világon ismert, mely szegmensek képviselik fő tevékenységüket:

 

1.            membrán -és dugattyús szivattyúk, a mezőgazdaságban (évente 70.000 darabot gyártanak),

2.            dugattyús szivattyúk, az iparban (melyből évente 97000 darabot gyártanak)

3.            magasnyomású tisztítók, a tisztítás területén (évi 63000darabszám)


COMET legmeghatározóbb szerepét bizonyítja nemcsak a termelési volumen, hanem a nagy horderejű, hiteles jelenlétét Olaszországban, de forgalmazóin keresztül jelen van a világ több mint 70 országban. Amellett, hogy Olaszországban, - ahol a cég megerősítette pozícióját – mára már abszolút presztízsű, de Európában és szerte a világban is az egyik vezető név a szektorban. Mivel a Comet különösen aktív az európai és a nemzetközi piacokon; jelentős forgalmat realizál, így a Comet egyik vezető vállakozása ágazatának.

A folyamatos technológiai innováció, a termékek és a folyamatok szabályozása, és a nemzetközi értékesítési hálózatát is hozzájárult a vállalat forgalmának folyamatos növekedéséhez.

 

1. COMET a mezőgazdaságban (38%):

A cég világelső a permetezés és a gyomirtás területén.

Az első mezőgazdasági szivattyút 1961-ben gyártották, így a több mint 50éves tapasztalat a folyamatos fejlődés záloga. A folyamatosan változó nemzetközi piaci igényekhez igazodva a COMET megalkotta a BP300 modellt, ami azonnal „BENCHMARK” lett az ágazaton belül.

Ez, a folyamatos igényfeltárás és fejlesztés a sikeres jövő titka.

 

2. Az ipari szektor a COMET másik üzletága (25%):

A folyamatos technológiai fejlesztések lehetővé tették a nyitást más ágazatok felé

A dugattyús szivattyúk a nagynyomású tisztítókra felszerelve a legmodernebb építési megoldások. A HPP nagynyomású triplex szivattyúk élvonalbeli technológiával, kimagasló minőségű anyagokból és hőkezelési eljárással készülnek, teljesítményük 21-190 LE és akár 1000 bar nyomást is bírnak.

A hi-tech megoldásoknak köszönhetően az új üzletágban is világszerte ismertté vált a COMET.

 

3. COMET harmadik fő tevékenysége a tisztítás (37%):

Ezen a területen a COMET az erőit a 2 kulcsfontosságú termékcsaládra: a hideg vizes és a meleg vizes, illetve elektromos és benzines magasnyomású tisztítóberendezésekre koncentrálja. A terjeszkedés lehetőgége, a legmodernebb teljesítményt nyújtó és a kimagasló ár-minőség arányt képviselő termékek preferált értékesítésében van. A 300-500 bar nyomású COMET szivattyúkkal szerelt magasnyomású tisztítóberendezések egyre terjeszkednek a piacon és a jelenlétük marginális.