GASPARDO

Kukorica vetőgépek, gabona- és zöldségvetőgépek, kultivátorok, talajművelő gépek

http://www.interatzrt.hu/termeklista/vetogepek

A GASPARDO céget az 1800-as évek végén alapították Észak-Olaszországban, Morsanoban. A cég több mint egy évszázad alatt igen nagy szakmai tapasztalatot szerzett a vetőgépek gyártásában, így nyugodtan nevezhetjük a terület specialistájának.
A MASCHIO céggel történő fúzió után Európa egyik legnagyobb mezőgépgyártója jött létre GASPARDO-MASCHIO néven, mely az amerikai és ázsiai kontinensen is több üzemegységgel rendelkezik.
Az INTERAT ZRt. 1999 óta hivatalos importőre a GASPARDO-MASCHIO mezőgazdasági gépeknek. Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a kiváló minőségű termékeket gyártó világcégnek, több mint 10 éve magyarországi képviselői lehetünk.

A cég GASPARDO név alatt forgalmazza pneumatikus szemenkénti-, zöldség- és gabonavetőgépeit, direktvetőgépeit, mechanikus gabonavetőgépeit, kultivátorait, valamint altalajlazítóit.
A széles vetőgép paletta teljes körű megoldást kínál a vetési munkálatokban, legyen szó bármilyen kultúráról. Az altalajlazítók és direktvetőgépek, kiválóan használhatók az egyre inkább teret nyerő minimális talajművelési technológiákban.
Az általunk legnagyobb darabszámban forgalmazott pneumatikus szemenkénti vetőgépek (GASPARDO MTE, ST típusok) kiválóan alkalmasak kukorica és napraforgó – újabban repce – vetésére, de volt már példa arra, hogy ópiummák vetésére használták. Ezek a vetőgépek alap-, mikrogranulátum-, műtrágya-, vagy műtrágya-mikroadagolós kivitelben rendelhetők meg, a termelési kultúrától függően. A talajszerkezetnek megfelelően választható csúszó-, illetve tárcsás csoroszlyás kivitel.

GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgépek jellemzői:

 • A GASPARDO MTE típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép alkalmas kukorica, napraforgó és más szemenkénti vetést igénylő kultúrák precíziós vetésére.
 • A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (320 cm, BigBag verzió esetében 300 cm).
 • A tárcsás nyitócsoroszlyák mellett található talajkopírozó kerekek rendkívül egyenletes vetési mélységet biztosítanak rossz minőségű magágy készítés esetén is. A talajkopírozó kerekeken és a nyitótárcsákon is sárkaparók találhatók. A tömörítést a vetőkocsi hátsó részén lévő 2” széles „V” alakban elrendezett tömörítő kerekek végzik. A gépre felszerelhető rozsdamentes acél magnyomó kerék is, mely szárazság esetén jobb kontaktot biztosít a mag és a talaj között, így megkönnyítve a mag nedvességfelvételét.
 • A vetőelemek meghajtása gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”, valamit a maglesodrás beállítását is megkönnyíti.
 • A gép megrendelhető alapkivitelben, valamint műtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A műtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes műanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikroganulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 liter. A magtartály térfogata 36 liter, de opcióként kérhető 60 literes tartály is.
 • Az MTE típust az egészen lazától az egészen kötött talajokig egyaránt ajánljuk. A szélsőségesen kötött talajok esetén egy kiegészítő rugóval növelhető a vetőkocsi (csoroszlya) talajra kifejtett nyomása. A gép fő jellemzője a rendkívül egyenletes tőszám és a beállított vetési mélység tartása, mely vetés legfontosabb paramétere.

Az INTERAT ZRt. által forgalmazott GASPARDO MTE vetőgép tartozéka két garnitúra vetőtárcsa (kukorica, napraforgó), a hidraulikus nyomjelző, valamint egy szabadonfutós kardántengely.


GASPARDO ST típusú pneumatikus szemenkénti vetőgépek jellemzői:

 • A GASPARDO ST típusú pneumatikus szemenkénti vetőgép alkalmas kukorica, napraforgó és más szemenkénti vetést igénylő kultúrák precíziós vetésére.
 • A 6 soros vetőgép hidraulika segítségével szállítási helyzetbe húzhatók össze (300 cm).
 • A GASPARDO ST típusú gép alapkivitelben csúszócsoroszlyával szerelt, mely kiegészíthető tárcsás nyitócsoroszlyával. A tömörítést és a talajkopírozást a vetőkocsi hátsó részén lévő széles gumikerék (Farmflex) végzi.
 • A vetőelemek meghajtása gyorsan szétkapcsolható kardánnal történik, így elkerülhető a „rávetés”, valamit a maglesodrás beállítását is megkönnyíti.
 • A gép megrendelhető alapkivitelben, valamint műtrágya és mikrogranulátum adagolóval. A műtrágyatartály térfogata 400 liter (2×200 literes műanyag tartály), a BigBag verziókon 1000 liter (festett fém tartály). A mikroganulátum tartályok térfogata 16, illetve 30 literes. A magtartály térfogata 32 liter.
 • Az MTE típushoz képest kisebb a tömege, mely lehetővé teszi a kisebb önsúlyú traktorokkal történő üzemeltetését. További előnye, hogy kevesebb csapágyazott alkatrészt tartalmaz, mint a tárcsás csoroszlyás kivitelű gépek, így kisebb a karbantartásigénye.
 • Gyenge- és középkötött talajokra ajánlott géptípus.

Az INTERAT ZRt. által forgalmazott GASPARDO ST vetőgép tartozéka két garnitúra vetőtárcsa (kukorica, napraforgó), a hidraulikus nyomjelző, valamint egy szabadonfutós kardántengely.

GASPARDO NINA és PINTA gabonavetőgépek

A mechanikus (NINA) és pneumatikus (PINTA) típusú gabonavetőgépek optimálisan használhatók minden olyan esetben, ahol „szórva vetés” (nem szemenkénti) alkalmazható. Mindkét típus alkalmas egészen apró (repce), és egészen nagy magok (borsó) vetésére egyaránt.

 • A vetési mennyiség is igen tág határok között változtatható. A legkisebb kijuttatható mennyiség repce esetében 1,4 kg/ha (PINTA), illetve 2 kg/ha (NINA).
 • A gépek rendelhetők csúszó-, egytárcsás-, illetve corex (dupla) tárcsás csoroszlyával szerelt verziókban.

.
A PINTA típusok függesztett és vontatott kivitelben is készülnek. Utóbbi előnye, hogy egy relatíve kisebb traktorral (60 LE-től) is üzemeltethető, így a nagyobb erőgép(ek)et nem kell kivonni a talajelőkészítésből.
A PINTA pneumatikus vetőgépet elsősorban a magadagoló szerkezet különbözteti meg vetélytársaiktól, mely egyszerűbb felépítésű, mint a régebbi verziónál alkalmazott, így kevésbé kényes az üzemeltetésre. További előnye, hogy a különböző méretű magok vetése esetén az adagolóhengerek könnyen, szerszám nélkül, cserélhetők. Mindegyik adagolóhenger 5 szegmensre osztott, melyek egymáshoz képest spirális alakban helyezkednek el, így a légáramba történő magadagolás teljesen folyamatos.
A 2013-as évtől kezdődően a PINTA típus is elérhető COREX tárcsás csoroszlyával. A domború, egymáshoz képest eltolt tárcsáknak köszönhetően nem tömődik el, így nedvesebb talajviszonyok esetén is kiválóan alkalmazható.
 

A 2013-as év másik újdonsága az INTERAT ZRt.-nél, a PINTA típusok mikrogranulátum-szóróval ellátott verziója. Ezzel a vetéssel egy menetben „mikroműtrágyát” juttathatunk közvetlenül a mag mellé.

Ezek a szerek (Pl. Fertilia UMG Micro TriticaStart kalászosokhoz, UMG Micro BrassicaStart repcéhez) nagyban elősegítik a gyökérzet gyors megerősödését és kezdeti növekedését.
 

A mechanikus vetőgépekre a GASPARDO cég kiterjesztett (2-3 év) garanciát vállal!
 

GASPARDO altalajlazítók

A GASPARDO altalajlazítók háromféle robosztussági fokban készülnek PINOCCHIO, ATTILA és ARTIGLIO néven, így igazodva az ügyfél rendelkezésére álló traktor teljesítményéhez. Az altalajlazítók használata jelentős megtakarítást jelent a hagyományos talajműveléshez képest, valamint jelentősen javítja a terület vízháztartását.

GASPARDO URAGANO önjáró permetezőgép

A GASPARDO MASCHIO cég a közelmúltban felvásárolta a permetezőgép gyártó FINOTTO-t. A FINOTTO-gyár korábbi termékét az EUROFALCON E170 önjáró permetezőgépet az új tulajdonos teljes mértékben átdolgozta, korszerűsítette és URAGANO néven elsőként a 2012-ben megrendezésre kerülő Bolognai EIMA (KIOP IH) mezőgazdasági seregszemlén mutatta be.
Az URAGANO csuklós lábai lehetővé teszik a jármű has-magasságának emelhetőségét, 1.7 m és 3,2m méter közötti tartományban, miközben a vezető fülkét a talajtól akár 3,6m magasságig is emelhetjük. A kerekek tengelyének szélessége 1,7m és 3,2m között állítható. A munkaszélesség - igény szerint - 18-28 m között választható. A hidraulikus rendszerek segítségével végezhető tengelyszélesség, hasmagasság, és a vezetőfülke magasságának állíthatósága többféle konfigurációt tesz lehetővé. Az alacsony súlypont miatt nagyon stabilan dolgozik manőverezés közben is.
A GASPARDO URAGANO önjáró permetezőgép nagyon sokoldalú és hatékony.
A permetezőgép extrém szélsőségek között állítható magas felépítményének köszönhetően kiválóan alkalmazható magas ültetvények esetében mindenféle - a növény fejlődése során alkalmazandó bármely - növényvédelmi feladatra, mint például kukorica (anti-pyralid kezelés), cukornád, dohány (virág leölés), napraforgó (pl. deszikálás), repce.

 • Szabad hasmagasság: 290 cm.
 • Nyomtávolság állítása: menetközben fokozatmentes hidraulikus nyomtávállítás 160-300 cm között.
 • Motor: 170 LE (125 kW) John Deere 6 hengeres turbó feltöltéses, vízhűtéses dízelmotor motor.
 • Hajtás: hidrosztatikus összkerék hajtás két fokozattal (munkasebesség 0-16 km/óra, menetsebesség 0-40 km/óra), csúszásmentes kerékhajtás önműködő hidraulikus differenciálzárral.
 • Kormányzás: választható kétkerék-, négykerék- vagy oldalazó kormányzás.
 • Permetlétartály: 2 db 1500 l-es (összesen 3000 l-es) rozsdamentes acél permetlé tartály.
 • Tisztavíz átmosató tartály: 300 literes.
 • Kézmosó víztartály: 30 literes.
 • Szórókeret: 18, 20, 21, 24 vagy 28 m munkaszélességű elektrohidraulikus működtetésű, önbeálló lengéscsillapított BARGAM szántóföldi szórókeretek.

18, 20, 21 vagy 24 m munkaszélességű elektrohidraulikus működtetésű, önbeálló lengéscsillapított BARGAM légzsákos szórókeretek. A ventilátor ki-be kapcsolása, teljesítményének szabályozása távvezérléssel történik. Ventilátor teljesítménye 50.000 m3/óra, a kilépő légsebesség távvezérléssel állítható. Hidraulikusan billenthető szórókeret.
Paralelogramma és függőleges rendszerű szórókeret magasság kombinációjával a szórókeret fokozatmentesen állítható 0,6-3,2 méter között (átszereléssel 3,8m).

Függőleges irányú, állítható erősségű, pneumatikus szórókeret rugózás kiegészítés.

 • Szórófejek: rozsdamentes acél permetlécsövek, háromállású membránzáras csepegésgátlóval ellátott revolver szórófejek, fokozottan kopásálló fúvókákkal, kérésre levegőbeszívásos fúvókákkal is.
 • Szivattyú: 280 l/perc teljesítményű ANNOVI REVERBERI dugattyús membránszivattyú, hidromotoros hajtással.
 • Szakaszolás: elektromos szakaszoló-szabályzó egység távvezérléssel.
 • Szabályozás: TEEJET permetezőgép szabályzó komputer műholdas sorvezetővel és automatikus szakasz-szelepvezérléssel.
 • Vegyszerbekeverés: oldalt lehajtható 30 l-es vegyszerbekeverő tartály, vegyszeres flakonmosóval a vegyszerek tökéletes bekeveréséhez.
 • Tartály feltöltés: hidromotoros centrifugál szivattyú (300 l/perc), külön rendelésre hidromotoros hajtású tömlődobbal.

 

 • Vezetőfülke: hidraulikusan emelhető így a növényállomány magasságához igazítható, légkondícionálóval és fűtéssel túlnyomásos fülke vegyszerszűréssel, állítható kormány, rádió berendezés.
   

Fontosabb technikai jellemzők:

 • Légzsákos szórókeret (18m, 7-szakaszos)
 • Fülkéből fokozatmentesen állítható nyomtáv
 • Automatizált szakaszvezérlés (ki/be)
 • TEEJET 844 computer és navigáció
 • Vegyszerbekeverő tartály (30lit.)
 • Klímaberendezés
 • 0,5-3m magasságig emelhető kabin
 • Max.: 290cm magas növénykultúrához
 • 3000 lit. tartálytérfogattal
 • 170 Le JOHN DEERE 6068 tip. Motorral
 • 170cm szabad hasmagasság
 •  

Újdonságok:

 • Új, ergonomikusabb kialakítású vezetőfülke
 • A vezetőfülkét körülölelő biztonsági bukókeret
 • Balesetmentes működtetést támogató biztonsági szenzorok
 • Tartályok közötti folyadékelosztást szabályozó rendszer
 • Megnövelt feltöltő kapacitás
 • Újratervezett kormányzás
 • Megerősített vázszerkezet
   

Az INTERAT ZRt. egyik fő célja, hogy a „miattunk nem állhat meg vetés” elvhez tartani tudja magát, ezért jelentős raktári készlet áll rendelkezésre, hogy a vetési szezonban zökkenőmentesen tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket.
Az általunk forgalmazott GASPARDO-MASCHIO gépekhez cégünk biztosítja a folyamatos alkatrészellátást. A kopó és szervizalkatrészeket raktárról tudjuk biztosítani ügyfeleink számára, melyet futárszolgálattal 36 órán belül kiszállítunk.
 

http://www.interatzrt.hu/termeklista/vetogepek