MASCHIO

Talajmarók, forgóboronák, szárzúzók, nyesedékzúzók, rézsűkaszák

http://www.interatzrt.hu/termeklista/nyesedek-es-szarzuzok-fukaszak

 

MASCHIO       A tarlóművelés korszerű gépei
A korszerű tarlóművelésről a mai napig megoszlik a szakma véleménye. 
Ez a megosztottság bizonyára abból fakad, hogy a mezőgazdasági tevékenység, és ezen belül a növénytermesztés, - ha matematikai módszerrel modellezni szeretnénk -, akkor egy olyan sokváltozós függvényt kapnánk, ami pillanatnyilag meghaladja az egyszerű megértés lehetőségét.

A korszerűség fogalmát napjainkban a szakmai elvárások és lehetőségek éppen úgy felülírják, mint a  közgazdasági környezet . Mondhatjuk-e valamiről, hogy korszerű, ha nem gazdaságos? Vagy korszerű-e egy technológia, ha a rövidtávú érdekeinkre alapozva tönkretesszük a természetet?

Meggyőződésünk, hogy a sokszínűség a megoldás. A gazdatársadalom  a saját jól felfogott érdekei szerint, a generációk alatt felhalmozott tudás alapján képes a helyi adottságoknak megfelelő technológia megválasztására.
A hazai gépforgalmazás feladata, hogy kínálatában szerepeljenek a legkorszerűbb technológiákhoz illeszkedő gépek, géprendszerek.

A bicskei székhelyű Interat ZRT célja, hogy mindinkább megfeleljen ennek a feladatnak. Ehhez  a hátteret az egyik legnagyobb mezőgazdasági munkagépgyártó a Maschio Gaspardo S.p.A. biztosítja.
Kínálunk elmunkáló egységgel szerelt altalajlazítókat 50- 400 Le teljesítménykategóriába tartozó erőgépekhez, rövidtárcsákat, forgóboronákat, talajmarókat, kombinált talaművelő eszközöket.

Több típus szerelhető vetőgépkombinációként is! 

Az európai települések rendszere, ahol a gazda telephelye a lakott területen belül van, a közlekedési szabályok nem teszik lehetővé a munkaszélesség növelését. Ezért terjedt el Nyugat-Európában a mélységi kapcsolás.

Az Interat ZRT számos variációban kínál forgóborona – vetőgép kombinációkat .

MASCHIO forgóborona
A tökéletes magágy-előkészítésért…

A forgóborona a legszélsőségesebb talajviszonyok és talajállapotok esetén is használható, amikor más típusú gépek már nem végeznek megfelelő minőségű munkát. Kihasználva a forgóborona menetszám csökkentő képességét, középkötött talaj esetében, a szántásból egy menetben tökéletes magágyat lehet készíteni. Mivel el is keverik talajt, barázda-eltűntető és egyengető képességük tökéletes.

A talaj „újbóli” megtaposásának elkerülésére az egyetlen megoldás, a forgóborona és a vetőgép kapcsolt munkaeszközként való üzemeltetése.


MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk

Az INTERAT ZRT.-nél forgalmazott MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk segítségével egy menetben elvégezhető a magágykészítés és a vetés. Ez a lassabb munkasebesség ellenére is idő- és üzemanyag-megtakarítást eredményez.

A forgóborona a legszélsőségesebb talajviszonyok és talajállapotok esetén is használható, amikor más típusú gépek már nem végeznek megfelelő minőségű munkát. További előnye, hogy a függőleges tengely körül forgó kések a leszántott szármaradványokat nem hozzák a talajfelszínre, így nem hátráltatják a vetési folyamatot. A fogóborona használata csökkenti a talaj cserepesedési hajlamát, mivel a forgó rotorok mögé behullik a por, így a magágyat egy morzsalékos talajszerkezet jellemzi.

A forgóborona vetőgép kombinációk megrendelhetők összeépített változatban, de az Interat ZRt. a kiemelő szerkezettel összekapcsolt megoldást javasolja. Ennek előnye, hogy a két gép szétkapcsolható, és külön-külön is használható, valamint a vetőgép kiemelhető, így ha a körülmények megkívánják, kétszer is meg lehet járni a területet a vetés előtt.
Azonos munkaszélesség esetén is több robosztussági fokú forgóborona választható. A forgóboronák hajtóműve átmenő tengelyes, így nem csak mechanikus, hanem akár pneumatikus vetőgépek is csatlakoztathatók.

A forgóborona-vetőgép kombinációk kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe a traktor teljesítményét és a munkagép teljesítményigényét, valamint a traktor és a gép tömege közti arányokat. A kiemelő szerkezet szállítási helyzetben a vetőgépet a forgóborona fölé emeli, így a munkagép tömegközéppontja közel kerül a traktorhoz, így növelve a stabilitást.
 

MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk jelentős kedvezménnyel kaphatóak az INTERAT ZRT.-nél!