MTZ

MTZ Traktor - az ismert és elismert - Márka

„Az MTZ traktorok legfőbb erénye, - amely miatt napjainkban is az egyik legnépszerűbb traktor -, hogy a legmostohább üzemeltetési körülményeknek is nagyon jól ellenáll.”…

Kezdetben, az MTZ tarktorokat a mai Fehéroroszország fővárosában, a Minszki Traktor Gyárban gyártották. A márkát a gyár orosz elnevezésének kezdőbetűiből alkotott rövidítésről nevezték el.
1946. május 29.-én Minszkben megalakuló a traktorgyár vezetői még nem sejtették, hogy az általuk gyártott termékek szinte a világ összes országába eljutnak majd. Lépésenként fejlődött a gyár és a termelés. Első termékük egy indító segédmotor volt, az első traktor pedig egy lánctalpas, a KD-35. Csupán 1953-ban jelent meg az első gumikerekes traktor az MTZ-2. 1961-ben hatalmas sikert jelentett a MTZ-50, és a MTZ-52 bemutatása.
Mára 62 típus több mint 100 eltérő felszereltségű változata kapható a munkaigényeknek megfelelően. A gyár 65 éves fennállása óta több mint 3 millió traktort gyártott le melyeket a világ 100 országába értékesítettek. A gyár a világ 8 vezető traktorgyárának egyike, a piac 8-10% át mondhatja magáénak.

Az MTZ traktorok Magyarországon 1958 óta járják a földeket és kiállták az idő próbáját, a termelők közkedvelt márkatípusa maradt. A megváltozott gazdasági körülmények ellenére, az MTZ traktorok a magyar piacon megőrizték az évtizedek során kiharcolt pozíciójukat a nyugati traktorokkal szemben, elsősorban a megbízhatóságuk, a könnyű és olcsó javíthatóságuk, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartamuk és nem utolsó sorban a kedvező áruk miatt. A rendszerváltás után 1995-ben a Minszki Traktorgyár saját tulajdonú céget, azaz magyarországi kizárólagos képviseletet hozott létre, amely napjainkig több mint 14 000 traktort értékesített. Éves szinten a Magyarországra importált traktorok közel 60 %-t az MTZ traktorok képezik.

A Belarus Traktor Kft. márkakereskedői hálózatán keresztül az MTZ-traktorok széles választékát forgalmazza a magyar piacon, 30 lóerőtől 150 lóerőig. Az INTERAT ZRT. is csatlakozott a Belarus Traktor márkakereskedői hálózatához, így hivatalos MTZ márkakereskedésként biztosítják a traktorok teljes körű műszaki kiszolgálását, szervizelését, alkatrész ellátását, valamint teljesítik a jótállási és szavatossági kötelezettségeket, valamint maximális segítséget nyújtanak a hitel- és mezőgazdasági állami támogatás igénylésének ügyintézésében.

Az MTZ traktorok legfőbb erénye, - amely miatt napjainkban is az egyik legnépszerűbb traktor -, hogy a legmostohább üzemeltetési körülményeknek is nagyon jól ellenáll. Az MTZ traktorok strapabíróak, kisigényűek, még a nem rendeltetésszerű üzemeltetést és az elnagyolt szervizelést is elviselik. Szájhagyomány, hogy a gyengébb minőségű gázolaj és kenőanyagok által okozott motor- és adagolóhibákat még hírből sem ismerik, de az előírttól eltérő minőségű üzem-, és kenőanyagok használata nem ajánlott. Üzemanyag fogyasztásuk egyenletes, és kedvezőnek mondható, egyszerű adagolójuknak köszönhetően, de az erőgépek túlzott leterhelése a fogyasztás nagymértékű emelkedéséhez vezethet. Az optimális fogyasztáshoz szükséges a munkagépek helyes megválasztása is.
De, természetesen ez a márka is igényli a karbantartást. A karbantartási műveleteket könnyű elsajátítani, így akár házilag is elvégezhetők, és megfelelő gondoskodással a traktor élettartama jelentősen növelhető.

A kínálatban szereplő 80 lóerős traktorok merev első híddal vagy hagyományos szöghajtásos első híddal szerelt kivitelben készülnek, a 90 lóerős traktorok merev első híddal, mechanikus vagy szinkronizált sebességváltóval; a 105 lóerős, 130 lóerős és a 151 lóerős traktorok merev első híddal és szinkronizált sebességváltóval rendelkeznek. Az új formatervezésű traktorok műanyag karosszériával, EU kivitelben készülnek és típusbizonyítvánnyal rendelkeznek. A traktorokat munkagépek vontatására a nemzetközi szabványok alapján elfogadott hárompont-felfüggesztéses rendszerrel látták el. Az erőleadó tengely (TLT) - amely a munkagépek meghajtását szolgálja - a motor teljesítményének a 60-65 %-át képes leadni.
A traktorokhoz rendelhetők akár extra felszerelések is, amelyek barátságosabbá teszik a munkakörülményeket. A fülke felforrósodása megelőzhető a füstfóliával, vagy a klímaberendezés beszereltetésével. Rendelhető kényelmesebb vezetőülés, hát- és könyöktámasszal, testsúly-beállítási lehetőséggel és légrugózással. A talajmunkáknál a teljesítmény maximális kihasználását segítik a pótsúlyok. Az igényeknek megfelelően rendelhetőek mind szélesebb, mind keskenyebb gumiabroncsok. Előbbinek a talajmunkáknál a tapadási felület növelésénél, utóbbinak a zöldségkultúrák művelésénél van jelentősége. Szereltethető a traktorra mellső hidraulika is, amely speciális munkagépek üzemeltetéséhez szükséges.

Az MTZ traktorok tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak. A mostoha üzemeltetési körülményeket jól viselik, szervizelésük egyszerű, akár otthon is elvégezhető, az alkatrészhiány pedig szinte elképzelhetetlen és az áruk messze elmarad nyugati vetélytársaiktól.
 

http://www.interatzrt.hu/termeklista/erogepek