POLARIS

POLARIS az „amerikai munkatárs” a mindennapi feladatokban

A Polaris quadok amerikai gyártója immáron közel 60 éve foglalkozik olyan munkára fogható gépek megalkotásával melyek nem csupán hobbi és túra szempontból, hétvégi alkalmatosságként használhatóak, hanem a mindennapi feladatok elvégzésében is, - legyen az könnyű vagy nehéz -, társak legyenek.
A legfontosabb alap a masszív amerikai alváz, vegyítve a felhasználóbarát kezelőszervekkel, mint intelligens 4X4 hajtás, felező vagy éppen a lejtmenet szabályzó rendszer, mely kifejezetten egyszerűvé teszi a munkavégzést! Ezen tulajdonságok minden POLARIS modellre igazak. Jelen esetben 2 modellcsalád 2 középkategóriás típusát szeretném bemutatni a kedves olvasóknak, melyek a Sportsman 500 X2 és a Ranger Diesel 900 fantázianévre hallgatnak. Mivel a Polaris a legszélesebb modellpalettával bír a quad piacon a fent megnevezett modellek igen széles motor palettával valamint felszereltségi szintekkel, munka specifikus kiegészítőkkel érhetők el. Ezekből említenék néhányat. Létezik motor már 400-450-500-550-800-850-900 ccm-rel, valamint benzines, elektromos, és diesel változatokban is, 1-2-4-6 személyes kivitelekben, valamint 2-4 és 6 kerékhajtással is elérhetők a felhasználó igényeit teljeskörűen kielégítve! Ezen modellek mindegyike elérhető Magyarországon, valamint rendszámozhatók is, Mezőgazdasági vontatókén (ÁFA Visszaigényelhető), 40km/h korlátozással közúti forgalomban részt vehetnek, vagy négykerekű nagymotor-kerékpárként „B” úrvezetői jogosítvánnyal korlátozás nélkül közlekedhet!
Térjünk rá cikkünk két bemutatandó modelljére.
A Sportsman 550 X2-es fantázianévre hallgató gép egy alapvetően 1 személyes kialakítású igen stabil jármű. El van látva egy 180 kg teherbírású billenthető platóval, melyen a szállítás könnyű, legyen az eleség, szalmabála vagy épp kövek, alkatrészek, szerszámok. Ezen plató egy mozdulattal üléssé alakítható és a kialakított lábrésznek köszönhetően komfortos utazást biztosít partnerünknek, ha 4 kézre van szükség a munkában.
Injektoros 550 ccm-es motorja 40 lóerőt tud, és 320 kg-os a gép önsúlya. Már alap modellként fel van szerelve független 4X4 hajtással, felezővel, lejtmenet-szabályozóval és differenciálzárral. Hasmagassága 30cm, ami még jobban megkönnyíti a munkát a terepen. A legkiválóbb társ a terület bejárására, ellenőrzésére, apróbb alkatrészek kiszállítására, a szántóföldre, kerítés javítására, valamint típus-specifikus gyári kiegészítők hozzákapcsolásával, hó tolásra, fűnyírásra, permetezésre, faszállításra, csörlőzésre, és mivel RENDSZÁMOZHATÓ közúti forgalomban is közlekedhet.
Másik modellünk a „nagytestvér”, igazi munkagép!
A Ranger Diesel 900, már nevében is hordozza, igen egy Gázolajos 3 hengeres erőforrásról van szó mely 875 ccm-es és kb. átlag 4,5 L-es fogyasztással jár bármilyen terepkörülmények között, így könnyen kiszámítható milyen hatótávon dolgozhat a 26 L-es üzemanyagtartállyal. Platója 1 tonna teherbírású, billenthető. 3 személy szállítására alkalmas 28 cm-es hasmagassága és független 4X4 hajtása, felezője differenciálzára legyőzhetetlenné teszi a terepen. Nagy platójának és kiváló fogyasztásának köszönhetően alkalmas a területen dolgozó, szántó, nagy munkagépek üzemanyag kiszolgálására, területbejárásra, eszközök, eleség nagy mennyiségű szállítására! Saját gázolajkúton tankolható, és a gép valamint a felhasznált gázolaj ÁFA-ja is elszámolható így ktg. takarékos! A felszerelhető gyári extra kiegészítők végtelen tárháza elérhető hozzá: tároló dobozok, szállító egységek, láncfűrész és egyéb eszköztartó konzolok, vagy akár a komfortot növelő teljesen zárt kabin szett, fűtéssel, rádiómagnóval ellátva!
 

A Ranger modellcsalád, minden munkaigényt kielégítő gépek összessége, melyet az elvégezni kívánt munkának megfelelően alakíthatja a felhasználó, így társítható megannyi feladat-specifikus gyári kiegészítővel (pl.: borona, fűnyíró, permetező, eke, hótoló, csörlő, stb.).
 

A vevő kérésére traktor vagy négykerekű nagymotor-kerékpárként vizsgáztathatóak, és közúti forgalomban részt vehetnek, valamint az MVH-nál (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) EU-s pályázat útján támogatás is igényelhető rá.
 

Minden gépre 2 év TELJESKÖRŰ GYÁRI GARANCIÁT vállalunk!
 

POLARIS az „amerikai munkatárs” a mindennapi feladatokban!