Az elmúlt években a Bargam vontatott permetezőgépek fejlesztését olyan gazdálkodói igények generálták, mint a hatékonyságnövelés, az egyszerű és kényelmes használhatóság, valamint a precíziós gazdálkodásba való illeszthetőség. A hatékonyság növelése érdekében a gyár egyre nagyobb tartálytérfogattal rendelkező gépeket kezdett el fejleszteni, melyekhez nagyobb munkaszélességű szórókereteket párosítottak. A SprayMAX permetezőgépek 2500-3500-4500-5500-6500 literes permetlé tartállyal, és a tartálymérethez illeszkedő 14-től 30 méterig állítható teleszkóposan állítható alumínium, vagy 18-21-24-27-28-30-32-36-40 méter munkaszélességű műanyagbevonatos festéssel védett acél szórókerettel készülnek. A szórókeret magasságállításáról 1800 mm löketű munkahengerrel szerelt szabadalmazott magasságállító egység gondoskodik, mely munkavégzés közben akár 2,3 méter fölötti szórókeretmagasságot biztosít. A keret tagonként nyitható és billenthető is, szintezése igény esetén automatikusan ultrahangos rendszerrel történik. Szórókeretmérethez igazodva a gépen alkalmazott membránszivattyú szállítási teljesítménye 280-380 de akár 560 liter/perc is lehet mely hajtatható kardánnal, vagy hidromotor segítségével. A tartályban két hullámtörő, tíz darab két szinten elhelyezett speciális kevertetőfej garantálja a permetlé homogenitását, és hullámzás csökkentését.  A gép kihasználhatóságát növeli a 70 cm-es szabad hasmagasság.  A taposási károk csökkentésére korábban a nyomkövető vonószerkezetet alkalmazták, a SprayMAX esetében viszont a precíz nyomkövetést már a kormányzott permetezőgép kerekek biztosítják. Az 1880-2180 mm-es alap nyomtáv a stabilitás növelése, céljából +300 mm hidraulikus nyomtávállító készlettel egészíthető ki.

Mindamellett hogy a permetezőgép szórókerete nitrogén akkumulátoros, és pneumatikus függőleges lengéscsillapítással és kereszt irányú lengéscsillapítással is rendelkezik,  egy modern SprayMAX vontatott permetezőgép akár a kerekenkénti független rugózásra is képes, mely az élettartam mellett a gép stabilitását is növeli.

Az Interat Zrt. által forgalmazott Bargam SprayMAX permetezőgépekhez kínált ARAG vezérlőrendszerek a táblatérkép alapú változó dóziskijuttatásra, a szórófejenkénti szakaszolásra, az automatikus fúvóka-kiválasztásra, automata szórókeret szintezésre, a permetezőgép vagy akár a vontató traktor kormányzására is alkalmasak.  A SpayMAXhez már nem szükséges minden egyes funkció használatához egy-egy újabb monitor, a permetezőn található ARAG ISOBUS rendszerrel a gép a traktor ISOBUS monitorjáról vezérelhető.

A gép nyitható burkolatai mögött átlátható módon került elhelyezésre a vegyszerbekeverő tartály, a felszívó és feltöltő egységek, a vegyszerfunkciókat vezérlő mechanikus, vagy automata működésű 12V-os funkció vezérlő szelepek, a külső mosó, a vegyszertároló valamint a tartályszint kijelzője.

A gép láthatóságát a 600 mm széles sárvédőbe integrált led közúti világítás, a munkaterület megvilágítását két fehér, a szórókeret alatti területet láthatóságát pedig két kék színű led munkalámpa segíti az éjszakai munkavégzés során.

Kategória: Hirek