Az 1976-ban alapított ARAG Srl világszerte elismert a preciziós mezőgazdasághoz gyártott permetezőgép kiegészítőiről. Több évtizedes kimagasló piaci pozícióját erősítette meg az utóbbi néhány évben, hisz gyakorlatilag kimondható, hogy szinte nincs ma olyan permetezőgép gyártó, akinek ne szállítana be az ARAG valamilyen terméket. Legyen szó csupán egy csapról, fúvókáról, szűrőről, átfolyásmérőről, dózisszabályzóról, egy sorvezetőről, de előfordulhat, hogy a permetezőgép saját márkanévvel ellátott fúvókánkénti szakaszolású, fúvókaváltó, vagy felügyeleti rendszerének gyártója valójában a háttérben az ARAG. Igy használjon Ön bármilyen növényvédő gépet szinte biztos, hogy az Ön gépén is van néhány ARAG szerelvény. Hogyan érte ezt el egy olasz vállalat?

Több mint 3600 piaci igényekre fejlesztett termék, több mint 110 országra kiterjedő jelenlét, több mint 28.000 m2 termelési terület, szigorú minőség-ellenőrzés.

A gazdálkodáshoz kapcsolódó költségek minimalizálása, és a termésmennyiség maximalizálása kizárólag a legkorszerűbb műholdas elektronikai rendszerekkel valósítható meg. Az Arag termékek az egyszerű kezelhetőség mellett biztosítják a kiemelkedő teljesítményt és kezelési komfortot, a megalapozott információra alapuló döntéshozatal lehetőségét és a költséghatékony, környezetkímélő munkavégzést! Az Arag azt szeretné, ha a precíziós gazdálkodás nem szavakon, tényeken alapulna!

De, miért érdekesek az digitális átálláshoz ajánlott precíziós ARAG termékek?

Az ARAG nem pusztán precíziós termékeket fejleszt és gyárt, hanem azok rendszerét kínálja, márkától függetlenül kompatibilis és bővíthető módon.

Ha Önnek még nincs az erőgépén sorvezető és dózisszabályzó rendszer, mely helyspecifikus kijuttatásra alkalmas, az utólag fel okosítható az ARAG ISOBUS rendszerével. A rendszer képes a sorvezetésen, automata dózis szabályzáson, a táblatérkép alapú kijuttatáson, és a robotkormányzáson túl, szántóföldi permetezőgép esetén a nyomkövetés vezérlésére, a szórókeret automata magasságállítására, a szórófejenkénti szakaszolás vezérlésére, az optimális fúvókaméretek automata kiválasztására, műtrágyaszóró, gabona és szemenkénti vetőgép vezérlésére, szőlő-gyümölcs permetezőgép vezérlésére.

Arag Delta 80t Isobus rendszer robotkormánnyal utólagasan telepítve
Arag ISOBUS vetőgép vezérléssel RTK robotkormányzással munka közben

Amennyiben Ön rendelkezik ISOBUS-os traktorral, a következő gyári vezérlőkkel kompatibilis munkagép vezérlő rendszereket kínálunk: John Deere, CNH, SAME DEUTZ FAHR, FENDT.

Arag Isobus rendszer kompatibilitás különböző traktor vezérlésekkel, különböző munkagépekkel

Amennyiben nem ISOBUS-os Topcon, Trimble, vagy John Deere vezérlőegység van a erőgépében, átalakító kábel valamint IBX 20 TECU használatával vezérelhető válik az IBX 100 ISOBUS rendszer is.

A digitális átállás során sokakban felmerül a kérdés, hogy hogyan vezérlik permetezőgépüket abban az esetben, ha ISOBUS-os erőgépük átmenetileg kiesik a termelésből, és új permetezőgépük is ISOBUS-os. Az ARAGnak erre is van megoldása (Universal Cabling System). A piacon egyedüliként kínálunk olyan megoldást mellyel nem kell kizárólagosan a drágább ISOBUS-os rendszerre hagyatkoznia, egy CAN-BUS kábelszett segítségével egy másik traktorból egy Bravo 400S vagy egy Delta 80 monitor segítségével működtetheti ISOBUS-os permetezőgépét.

UCS Universal Cabling System Arag iso és canbus vezérléssel valamint gyári traktor monitor vezérléssel

Arag Isobus rendszerrel a következő munkagépek okosíthatók:

  • szántóföldi permetezőgépek (dózis kijuttatás, táblatérkép alapú kijuttatás, nyomkövetés vezérlés, ultrahangos szórókeret szintezés, szakasz vagy szórófejenkénti elzárás, automata fúvóka választás)
  • szőlő-gyümölcs permetezőgépek (dózis kijuttatás, ultrahangos fakimaradás érzékelés)
  • szemenkéni vetőgépek
  • mechanikus és pneumatikus gabonavetőgépek
  • folyékony műtrágya kijuttató gépek
  • függesztett és vontatott műtrágyaszórók
Szórófejenkénti szakaszolású automata fúvókaválasztó rendszer működése (8-12 Km/h aztán 12-15 Km/h között, mindkét fúvóka párhuzamos működése 15-25 Km/h sebesség esetén)

Az Arag termékekkel kapcsolatos termékkatalógusokat letöltheti a következő linkre kattintva, illetve bővebb felvilágosítást vagy ajánlatot kérhet a következő elérhetőségeken:

Lukács László

Interat Zrt.

lukacs.laszlo@interat.hu             

+36204637747

Kategória: Hirek