Tisztelt Ügyfeleink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Maschio gyárral közösen kidolgozott akció keretében lehetőség nyílik az alábbi gépek előrendelésére!

Gaspardo Chrono 306*                               51.300 Euro + Áfa helyett            18.860.000 Ft + ÁFA-tól.

Gaspardo Chrono 708**                             85.200 Euro + Áfa helyett            29.700.000 Ft + ÁFA-tól.

2022. szeptember 30-ig leadott rendelés esetén a gépek átadási ideje 2023. március vége.

A Maschio Gaspardo olasz munkagépgyár termékei már nem ismeretlenek a hazai gazdálkodók számára. A gyártó legismertebb gépei hazánkban a szemenkénti vetőgépek, valamint az altalajlazítók, melyek több mint két évtizede bizonyítanak a magyar földeken, de számos forgóborona, talajmaró, szár és nyesedékzúzó, gabonavetőgép, vagy bálázó és műtrágyaszóró is több éve áll a magyar gazdák szolgálatában.

Az elmúlt évek mezőgazdasági gépfejlesztések egyértelműen a hatékonyság, precizitás irányába mutattak. Vetéstechnikában a fejlesztéseknek köszönhetően a 6-12 Km / h vetési sebesség helyett már nem szokatlan a 15 Km/h fölötti vetési sebesség azonos munkaminőség mellett, melynek eredménye nagyobb területteljesítmény, mely az optimális vetési időszak lehetőségét biztosítja. A nagyobb vetési sebesség azonban a régi technika esetében tőszám pontatlanságat, vetésmélység egyenetlenséget okozna. A gyártók többsége a nyomott levegős mag továbbítás, valamint az optimális kocsiterhelés kombinálásával éri el az egyöntetű kelést. Azonban napjainkban az inputanyagok árrobbanásának hatására egyre jobban felértékelődik a táblán belüli tervszerű inputanyag kijuttatás igénye, tehát egy korszerű vetőgépnek ezt a lehetőséget is biztosítania kell.   Míg korábban a szemenkénti vetőgépek tipikusan kukorica – napraforó vetőgépek voltak, a mai gépek a sortávolság változtatásával széles vetőtárcsa kínálattal szója, és aprómagvak vetésére is kiválóan alkalmasak.

Hogyan képes egy Gaspardo Chrono vetőgép a fent említett követelményeknek megfelelni?

Az alábbi videó egy Chrono vetőgép vetőelemének működését szemlélteti:

A Chronoval bármilyen mag vetése lehetséges anélkül, hogy veszítenénk a vetés pontosságából. A vetőmag nagyságától, súlyától és formájától függetlenül a vákuumos magleválasztó és a nyomott levegős szállító rendszer egymástól függetlenül működnek. A vetéspontosság kompromisszumok nélkül, legyen szó apró magvak mint például repce, cukorrépa, vagy különleges alakú magokról például napraforgó.

A vákuumos rendszer és a nyomott rendszer együttesen biztosítják a pontos vetést nagy vetési sebesség mellett is.

Az elosztó vákuumját a ventilátor hozza létre. Beszívja és megtartja a magot a vető tárcsa mindegyik mélyedésében. Mindez maximális pontosságot eredményez a mag kiválasztásakor. A 15o-ban döntött adagolóegység a vetőmagok súrlódás nélkül kerülnek a vetőcsőbe, ahol a kompresszor által létrehozott nyomott levegő garantálja a pontos magelhelyezés.

Persze egyetlen vetőgép sem működik jól, helytelen beállításokkal.

Mitől függ az áramlás beállítása?

  • mag nagyságától és alakjától
  • mag típusától
  • vetés mélységétől
  • a vetési sebességtől

Az egyöntetű kelés nem valósul meg egyenetlen vetésmélység esetén, ezért az általunk kínált Gaspardo Chrono vetőgépek esetén a traktorfülkéből Isobus rendszeren keresztül állítható AIRSPRING légrugós vetőkocsi terhelés alapfelszereltség. Maximális csoroszlyaterhelés 300 kg.

 A rendszernek köszönhetően optimális kocsiterhelés biztosítható szármaradványos előkészítetlen mulcsvetés valamit előkészített talaj esetén is. Szármaradványos száraz területre az opcionálisan rendelhető 355 mm átmérőjű csipkés elővágó tárcsa, valamint a sávtisztító csillagkerék használata javasolt.

A vetőmag utántöltését jelentősen megkönnyíti, hogy a magtartályok betöltési magassága csupán 115 cm.

A vetőgép robosztus teleszkópos vázszerkezete összehúzott állapotban csupán 3 méter széles, így egy Chrono vetőgéppel a közlekedés és egyszerűbb.

Annak érdekében, hogy az eredmény ne a vetésen múljon, a Gaspardo Chrono vetőgépek hosszú távon maximális teljesítmény biztosítanak Önnek az inputanyagok tervszerű optimalizált kijuttatása mellett.

Chrono 306

*Chrono 306 függesztett 6 soros  nagy sebességű precíziós vetőgép adatai: 3 méter szállítási szélesség, 75 cm sortávolság, ISOBUS vezérlés, 1×1200 literes műtrágyatartály, műtrágya adagolás elektromos hajtással, dupla tárcsás műtrágya kijuttató egységek, 16 literes mikrogranulátum tartály, mikrogranulátum adagolás elektromos hajtással, 60 literes vetőmag tartály, traktorból állítható légrugós kocsiterhelés, 3 garnitúra kukorica, 3 garnitúra napraforgó vetőtárcsa.
Teljesítményigény: Minimum 120 LE.

Chrono 708

**Chrono 708 vontatott 8 soros nagy sebességű precíziós vetőgép adatai: 3 méter szállítási szélesség, 75 cm sortávolság, ISOBUS vezérlés, 1×1600 literes műtrágyatartály, műtrágya adagolás elektromos hajtással, dupla tárcsás műtrágya kijuttató egységek, 16 literes mikrogranulátum tartály, mikrogranulátum adagolás elektromos hajtással, 60 literes vetőmag tartály, traktorból állítható légrugós kocsiterhelés, 3 garnitúra kukorica, 3 garnitúra napraforgó vetőtárcsa. Teljesítményigény minimum 130 LE.

A tájékoztatás nem teljeskörű!

További információ, ajánlatkérés:

Lukács László
+36204637747
lukacs.laszlo@interat.hu

Kategória: Hirek