Hűs permet egy forró nyári éjszakán…

Forróság, igazi strandidő, mindenki a nyaralását tervezi, vagy éppen tölti, de a mezőgazdaságban az élet ebben az időszakban a munkáról szól.

2017. június 22-én, Balatonszabadi adott helyszínt az INTERAT ZRT. gépkínálatában szereplő,egyik zászlóshajó, a  BARGAM GRIMAC önjáró permetezőgép menetpróbájához.

 

2017. június 22. Balatonszabadi, BARGAM GRIMAC menetpróba

Hűs permet egy forró nyári éjszakán…

Forróság, igazi strandidő, mindenki a nyaralását tervezi, vagy éppen tölti, de a mezőgazdaságban az élet ebben az időszakban a munkáról szól. Érthető okokból ilyenkor mindenkinek a betakarítás jut az eszébe, hiszen végre elérkezett az az időszak, amikor a hosszú időn át gondozott növény termése a tárolóba kerül, és a gazda számára jövedelemmé válik. Egy gondos gazda viszont ekkor sem feledkezik el a napraforgóról, a kukoricáról sem. A függesztett és vontatott permetezőgépek ilyenkor már a jól megérdemelt nyári pihenőjüket töltik, viszont elérkezett az ideje az önjáró permetezőgépek próbájának.

Kora hajnalban indultunk Balatonszabadiba, ahol a helyiek már felkészülten várták, hogy kipróbálhassák Bargam Grimac önjáró permetezőgépünket. A gazdaság gépkezelője elmondta, hogy bár már vásároltak két vontatott permetezőgépet az Interattól, de a napraforgó növényvédelme jelenlegi fejlettségi állapotában már csak önjáró permetezőgéppel oldható meg. Ezért is fontos, hogy a gépet gyakorlati alkalmazás során is megismerhessék, és összevethessék elvárásaikat a próba során szerzett tapasztalatokkal.

Így, elérkezett az idő, hogy némi gyakoroltatást követően óriás permetezőgépünket a gazdaság gépkezelőjére bízzuk.

Majd a hosszas menetpróba alapján az alábbi következtetéseket vontuk le, (a teljesség igénye nélkül):

Kezelhetőség:

  • A próba legfontosabb résztvevője a gépkezelő volt, akinek ezúton is gratulálunk, és köszönjük a közös és eredményes munkát! Mivel gép kezelését hamar elsajátította, így kihozta belőle a legjobb teljesítményt.

Terület teljesítmény:

  • A gép rugózásának, valamint légzsákos rendszernek köszönhetően az elvárt 200 l/ Ha-os dózist általában 16Km / h permetezési sebességgel tudtuk kijuttatni pontosan, az elsodródás veszélye nélkül. Munkasebességünket a napraforgó fejlettsége korlátozta, úgy gondoltuk ez az a maximális sebesség, mely mellett a taposási kár elenyésző.

Feltöltés::

  • A töltési idő csökkentése céljából a feltöltő rendszer méretének növelése javasolt 2”-ról 3”-ra.

 

Úgy gondoljuk, hogy a területi adottságok, a tapasztalt gépkezelő, a segítőkész kiszolgáló személyzet, és az üzembiztos gép együtt kellettek az alábbi teljesítmény eléréséhez:

  • Permetezett terület: 157,51 Ha
  • Permetezés időtartama: 4 óra 47 perc
  • Kiszolgálásra fordított idő: 4 óra 8 perc
  • Átlagos kijuttatott dózis: 200 l/Ha
  • Átlag termelékenység: 17,6 Ha/h

A gépről részletesebben ITT!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és Ön is szeretné kipróbálni a BARGAM GRIMAC önjáró permetezőgépet, úgy kérjük, vegye fel a kapcsolatot Lukács László kollégánkkal a
06-20/463-7747 telefonszámon.

Kategória: Hirek