Mi is az a quad?

A quad (4) négykerekű terepmotor, vagy ATV (All Terrian Vehicle) minden terepen használható jármű. Szerkezetileg inkább motorkerékpár, kinézetre, mint egy kis terepjáró.(forrás: wikipédia)

Sokan kerti traktorokkal és egyéb erőgépekkel hasonlítják össze ezeket a zseniális kis masinákat, ami helytelen, hiszen ezek nem célgépek, és a speciális munkákat sem hivatottak ugyanolyan minőségben végezni, mint ezekre a feladatokra kifejlesztett társaik.

Mégis megkönnyítheti a gazda dolgát egy atv a mindennapi munkák során. Számtalan példát lehet felhozni alkalmazásuk létjogosultságáról a mezőgazdaság bármely területéről, csak néhány lehetőség a teljesség igénye nélkül:

Nagy kiterjedésű állattartó telepeken, és kertészetekben telepbejárásra, karbantartási eszközök szállítására, anyagmozgatásra. A telepi környezet rendben tartására akár télen, akár nyáron.

Erdőművelésben, növénytermesztésben határbejárásra, területmérésre, vagyonvédelemre, mintavételezésre kiválóan alkalmazható. Rengeteg kiegészítő áll rendelkezésre, hogy igazán jó, és sokrétű univerzális munkaeszközként használhassuk őket.

Speciális rakodófelületek könnyen kialakíthatóak az első és hátsó nagyteherbírású csomagtartókon.

Az alacsony építésű utánfutó mellyel akár 800kg terhet is könnyedén vontathatunk, igazán jól jöhet egy elejtett kapitális bika elszállítására a vadászterületről. Igen csekély fogyasztásuk mellet minden Suzuki atv csendes üzemű, az állatok hamar hozzászoknak jellegzetes hangjukhoz. A legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel károsanyag kibocsátásuk.

Remélhetőleg a magyar hatóságok is felismerik térhódításukat és ígéreteikhez híven mihamarabb rendeződik a forgalomba helyezésük körüli anomália, ami megkönnyítené a munkaterületre történő eljuttatásukat. Jelen pillanatban zöld rendszámmal tudják használni azok akik arra jogosultak.

Összességében ezek a munkaeszközök kedvező árfekvésűek (bruttó 1.098.000,- Ft – tól – 2.150.000,- Ft – ig), alacsony fogyasztásúak, olcsón szervizelhetőek, tartósak és igénytelenek.

A munka elvégeztével pedig használhatjuk szabadidős tevékenységre őket. Kirándulni, csatangolni, kipróbálni vezetési tudásunkat különböző terepviszonyok között felemelő egy ilyen jármű nyergében!

A SUZUKI ATV-k három családra bonthatók.

Az első és legkisebb a 250 ccm-is kategória LT-F 250 OZARK, mely hátsókerék hajtású, félautomata váltóval van ellátva (5 sebesség előre, és 1 hátra). Kistömegű, könnyen manőverezhető, elsősorban területbejárásra, kisebb anyagok mozgatására ajánljuk. Ára arányos a praktikus funkciókkal és a könnyű kezelhetőséggel (915.000,- Ft + Áfa). Mi több, munka után kész a játékra, szórakozásra.

A második kategória a 400 ccm-is LT-A 400 F EIGER, ez a gép már kapcsolható öszkerékhajtású, automataváltóval felszerelt, keményebb terepeken is verhetetlen. Hihetetlen kombinációja kiváló tulajdonságoknak és a teljesítménynek. Arra készült, hogy elvégezze a hegyként fölénk tornyosuló munkát.

A harmadik kategória a KINGQUAD (700, 750, 450) mely kiemelkedik az ATV-k sorából. Erőteljes, benzinbefecskedezős, dupla vezérműtengelyes, folyadékhűtéses motor hajtja a sport és haszonjármű célra egyaránt kiváló modellt. Masszív, ugyanakkor hihetetlenül mozgékony, kiválóan manőverezhető jármű. Ez nem csak az elöl és hátul is független felfüggesztésnek köszönhető, hanem a kiválóan megtervezett súlyelosztásnak is. A futóművek rugóelőfeszítése a mindenkori használat igényeihez elöl és hátul is 5 fokozatban állíthatók. A KingQuad erőátviteli rendszere rendkívül összetett, és minden igényt kielégítő: Automata váltó, hátrameneti fokozattal, illetve felezővel valamint tetszés szerint kapcsolható öszkerékhajtással és differenciálzárral. A KINGQUAD igazi munkaeszközzé varázsolható, akár vontatásról, akár kapcsolt munkaeszközről legyen szó.

Az LT-A 700 X K8 akciós ára 1.500.000,- Ft + Áfa (ajánlat a készlet erejéig érvényes)

A Herceghalom Interat zRT által forgalmazott, suzuki atv valamennyi típusára 24hónap futásteljesítménytől független garanciával rendelkezik. Nem csak az értékesítéssel foglalkozunk, hanem a szervizelést is biztosítjuk ügyfeleink részére.

Nagy előnye a SUZUKI munka quadoknak, hogy a konkurens gépekkel szemben az FVM gépkatalógusában is szerepelnek, így amennyiben pályázati lehetőség van a gépcsomagban szerepeltethetőek, támogatás igényelhető rájuk.

Rendelhető munkagépek és kiegészítők:

 • Utánfutó 300-600 kg terhelhetőségig
 • Hótolólap
 • Vontatott és függesztett kertészeti, és szántóföldi permetezőgép
 • Első és hátsó tároló dobozok, táskák
 • Csörlő
 • Markolatfűtés
 • Szabványos utánfutó vonószem
 • Fegyvertartó
 • Vontatott kivitelű saját erőforrással ellátott fűnyíró adapter
 • Sószóró, műtrágyaszóró adapter
 • Tömörítő henger

Suzuki atv-k müszaki paraméterei: Részletesebb tájékoztatásért keresse fel szalonunkat,ahol akár ki is próbálhatja tesztjárművünket,vagy nézze meg honlapunkat: www.suzuki-interat.hu

Kategória: Hirek