2 év teljes körű és 5 év kiterjesztett motor és hajtás garanciával (max. 3000 üzemóra)

Általános jellemzők

Az új tervezésű lámpák tökéletes látási körülményeket biztosítanak  a vezető számára, ennek köszönhetően biztonságosan végezheti a munkát, még rossz látási viszonyok között is.

Az elektromos irányváltó (PC kivitel esetén) egy rendkívül könnyű és folyamatos irányváltást biztosít a 24 előremeneti és 24 hátrameneti sebességtartomány között.

Az elektromos irányváltó egy egyenletes működtetést biztosít, a kézi kuplung segítségével a gépkezelő pedig a lábkuplung használata nélkül válthat sebességfokozatot.

A be és kiszállást segíti a fülkén elhelyezett külső kapaszkodó.


Az új, legkorszerűbb CRDI motornak köszönhetően több mint 20%-val csökken az üzemanyag fogyasztás, miközben a zajszint jelentősen mérséklődik. Ez a környezetbarát Tier V motor egy rendkívül erőteljes, de mégis csöndes munkakörülményt teremt üzemeltetőjének.

Az opcióként elérhető “kanyar kontroll” éles fordulók esetén automatikusan lecsökkenti 10%-al a motor fordulatszámát. Ennek köszönhetően még pontosabb munkavégzést tesz lehetővé és csökkenti az üzemanyag fogyasztást a kanyarodás során.

Az új rezgéscsillapítási technológiának köszönhetően, az üzemeltető jelentősen kevesebb rezgést tapasztal a hosszú munkavégzés során.

A TLT fordulatszáma rögzíthető egy gomb megnyomásával, mely segítségére van az üzemeltetőnek, például nehéz teher emelése során. Ennek a funkciónak a használata során a fordulatszám növelése vagy csökkentése egy gomb megnyomásával aktiválható.

A gépkezelő ellenőrizhet és figyelemmel kísérhet számos működési funkcióval kapcsolatos információt az LCD kijelzőn, úgy mint a sebességet, üzemanyag takarékosságot, ECO módozatot és további számos paramétert.

A formailag jól kialakított kezelőkarok és megkülönböztető színeik egyszerű használatot nyújtanak üzemeltetőiknek.

A GRAMMER ülés kényelmes vezetési élmény nyújt bármely munka során.

A szervokormány segítségével könnyedén hajtható végre  bármely manőver. A kormánykerék oszlop pozíciója egy kar segítségével könnyen állítható, az üzemeltető igényének megfelelően.

A hőmérséklet szabályzó komfortos munkakörülményeket biztosít a fülkében bármely szezon alatt.

A zene és a rádió hallgatása kellemes munkakörülményeket teremt az alapfelszereltségbe tartozó bluetooth és MP3 lejátszó használatával.

A hátsó ablaktörlő segítségével az eső és por okozta szennyeződések könnyen eltávolíthatók.

Az új áttervezett fülke minden kényelmi igényt kielégít. Az ablaktörlő kedvezőbb elhelyezése és a fülke új szigetelési technológiája egy csendesebb munkakörülményt teremt az üzemeltetője számára.

Kényelmesebben és gyorsabban vehetők fel és rakhatók le a különböző munkaeszközök az  emelőkarok külső vezérlőjének segítségével.

A 95 (85l fülke nélküli kivitel esetén) literes üzemanyag tartály segítségével az üzemeltető, már lényegesen hosszabb időt tölthet munkával, lecsökkentve ezáltal a tankolások számát.

A RX széria modelljei két külső nagyobb teljesítményű hidraulikus munkahengerrel szereltek, melynek eredményeképpen a traktor emelőkapacitása 2075 kg 60/66LE esetén és 2256 kg a 73 LE kivitelnél   (610 mm-re az emelőkarok csatlakozási pontjától).

A 24 előre és 24 hátrameneti (mászófokozattal) sebességfokozat egy rendkívül széles felhasználási lehetőséget biztosít.

Az állítható hátsó munkalámpa segítségével gyengébb látási viszonyok mellett is biztonságos és hatékony a munkavégzés.

A maximális hasmagasság 420mm(73 LE 440mm), mely kényelmes utazást biztosít még sziklás és egyenletlen terepen is.

Hátsó hidraulika és joystick szelepek

A RX sorozat traktorai egységesen egy pár hidraulika körrel szereltek ,ezentúl egy második és egy  harmadik kör beépítése is kérhető (opció). Ezeknek köszönhetően számos eszköz és munkagép illeszthető az erőgépekre.

Az RX széria traktorain alapfelszereltségbe tartozik a középső hidraulika csatlakozás valamint az egykaros joystick a homlokrakodó üzemeltetéséhez.

KIOTI Quick Start Video:

Kategória: Hirek