Ön permetezőgépet keres?

Mi „csak” minőségi növényvédő gépet tudunk ajánlani, kiemelkedő háttérszolgáltatással!

Az Interat Zrt. a Bargam önjáró növényvédő gépekhez 2020.december 30-ig történő előrendelés esetén 3 év ingyenes kötelező szerviz szolgáltatást biztosít üzemóra korlátozás nélkül.

Bargam Grimac J önjáró növényvédő gép

A Bargam Grimac szériát már nem igazán kell bemutatni a magyar gazdáknak, hisz az ország számos pontján dolgozik már ilyen gép, ezért inkább a régi és az új modell közötti különbségeket foglalnám össze.

A Grimac J változat esetén a régi 170 LE-s motort leváltotta a 225 LE-s több mint elegendő teljesítményű, minden szempontból korszerű vezérlésű TIER IV B-s motor. Első hallásra talán nem is tűnik olyan soknak, egy 225 LE teljesítményű motor. Viszont gondoljunk csak bele…mire használjuk egy önjáró permetezőgépnél a motor teljesítményt? Az önjáró permetezőgép nem egy kombájn, nincs szükség vágóasztal ferdefelhordó, cséplődobok, szalmarázó ládák, rostaszerkezet, kalász és magfelhordó valamint a hidrosztatika rendszer együttes működtetésére. Egy önjáró permetezőgépnél a motornak a gép és a permetlé súlyát  kell tudni hordozni, a vegyszerszivattyút, és a hidraulika rendszert szükséges működtetni. Egy megfelelő hidrosztatikus hajtásrendszerrel párosított alacsonyabb teljesítményű korszerű motor fenntartási költsége is kedvezőbb. A J változatnál a hidrosztatikus meghajtás szivattyúja egy Poclain P90 R180 típus, az első kerekeknél Poclain M511, hátul pedig Poclain M518 hidromotorok adják le a földre a szükséges nyomatékot. És hogy mit is értünk korszerű vezérlésen?

  • „Cruise Control” / Tempomat beállított munkasebesség elektronikus szabályozása munkavégzéshez vagy vonuláshoz
  • „Automotive-mode” menetsebesség arányos fordulatszám szabályzás
  • „ECO MODE” vonuláskor a motorfordulatszám automatikus alacsonyan tartása
  • „SRS” csúszásmentes hajtás

Ezen funkcióknak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a Grimac J hajtásrendszerének és vezérlésrendszerének köszönhetően akár 14 tonna össztömegével még 21%-os emelkedőn is biztosan, és gazdaságosan üzemeltethető. Azonban nem szabad elfeledkezni azon tényről sem, hogy főként az ilyen, nagy hasmagasságú önjáró permetezőgépeket általában keskeny kerekekkel szerelik fel. Ennek legfőbb oka, hogy a nagy hasmagasságú gépeket kapás növényeknél is sokakat használják, és ekkor kiemelten fontos, hogy a kerék hajtással együtt mért szélessége kevesebb legyen mint a növények sortávolsága. A keskenyebb felfekvő felület azonban extrém körülmények között kedvezőtlen hatással van a terepjáró képességre. A J modellhez rendelhető erősített hajtási rendszer, mely teljes tartálytöltöttség mellett 27% emelkedőn történő terepjáró képességet garantál, hasznos opció lehet a szikesebb területek keskeny kerékkel történő növényvédelmi munkáknál is (azonban ezen opció rendelése esetén a gép 40 Km/h-s vonulási sebessége 30 Km/h-ra csökken)!

A hazai piacon az önjáró permetezőgépek között a nagy hasmagasságú gépek a legelterjedtebbek, ez a gép sem lóg ki a sorból, sőt inkább kiemelkedik, ugyanis szabad hasmagassága 2,1 méter is lehet. A hidraulikus kiemelhető hasmagasságú gép (160-210 cm) fő előnye, hogy sem a 2 méterre nőtt napraforgó, sem a közlekedés közben út fölött lógó vezeték nem okoz problémát. Ár érzékenyebb gazdálkodók részére jelentős megtakarítást jelenthet a gép fix 160-170-180-190 cm-es változata.

Nem csak a szabad hasmagasság, de a stabilitás is a fülkéből állítható. A gép 225 cm-es nyomtávolsága kifejezetten előnyös a közúti vonulásoknál. Viszont amint megérkezünk a szántóföldre, egy gombnyomásra akár 3 méter szélesre állíthatjuk a gép nyomtávolságát, jelentősen megnövelve ezzel a gép stabilitását. A nyomtáv állítása 3 fokozatban lehetséges.

A gép és a szórókeret rugózása mindig egy fontos kérdés. Ebben a kérdésben sem okoz csalódást az új Grimac. Az első és hátsó híd is hidropneumatikus rugózású, a hátsó ráadásul a tartálytöltöttségnek megfelelően automatikusan változik. A szórókeretet több helyen azt gondolom nem is lehetne csillapitani. Hidroakkumulátoros, és pneumatikus rugózás található a magasságállitó egységnél, de a kereszt irányú erőkre is gondoltak. A szórókeretet keresztben egyben és külön-külön is csillapították.

A 4000 literes 210 cm szabad hasmagasságig kiemelhető változat akár 36 méter munkaszélességű szórókerettel is rendelhető. Egy ilyen gépnél csak a szórókeret súlya közel 1,8 tonna. De a gép rendelhető 3000-3500 literes változatban is, melyekhez szintén rendelhető 21-24-28-30-36 méter munkaszélességű szórókeret is.

A gép munka minőségét jelentősen növeli, viszont a vegyszer felhasználási költségeket, és a megtérülési időt is csökkenti, ha a gép szórókerete légzsákos rendszerrel van ellátva, Ez jelenleg a 21-24-28 méteres keret esetén opcionálisan rendelhető.

A Bargam önjáró növényvédő gépeken már-már hagyomány, hogy a vegyszerkör alkotóelemei az Annovi Reverberi szivattyúk, és az ARAG fittingek, szerelvények vezérlő rendszerek. Ezen szivattyúk és szerelvények, vezérlők egy-egy darabja napjainkra kiváló minőségüknek köszönhetően más gyártók közép és prémium kategóriás terméke többségének is alkotó eleme.

Az új Grimac J önjáró növényvédő gépet kifejezetten ajánljuk azon gazdáknak és cégeknek, akiknek fontos egy beruházásnál a jó ár-értékarány, számít a vegyszertakarékosság, és a környezettudatosság, és nem csak beszélnek róla, hanem tesznek is érte, hogy ezt megvalósítsák.

A gépen található rendszerek ezt segítik. A komfortos tágas kabin jó munkakörnyezetet teremt a gépkezelőnek, a szakaszoló szabályzó rendszerek pedig tehermentesitik.

Az automatikus dózisszabályzás, és szakaszolás, vagy akár az intelligens automata fúvókaválasztás, a táblatérkép alapú kijuttatás, az ultrahangos szórókeret szintezés, mind-mind azt segíti a gépen, hogy Ön gazdaságosan és környezettudatosan tudja védeni növényeit.

Bargam Grimpeur

A rizs növényvédelme hallatán nem biztos, hogy egy klasszikus permetezőgép jut az eszünkbe!

De van olyan hely Magyarországon, ahol kifejezetten a Bargam Grimpeur önjáró növényvédő gépre gondolnak a rizs, és a kalászosok növényvédelme hallatán. Mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy egyedi igényeknek, és extra igénybevételeknek megfelelő önjáró növényvédő gépek referenciáival is büszkélkedhetünk hazánkban.

70 cm szabad hasmagasság, két mechanikus sebességfokozat, hidrosztatikus hajtás, 100%-os differenciálzár a hátsó keréknél, extra terepjáró képesség, akár lemez kerekek, kombinálva a modern növényvédő gépek korszerű motor és vegyszervezérlésével.

Forduljon hozzánk bizalommal akkor is, ha a megszokottól eltérő igényei vannak egy-egy növényvédőgép beruházás során. A Bargam Grimpeur az egyik ilyen példa.

Bargam Grimac 1 Junior

Egy kertészetnél nem feltétlenül indokolt, nem is és célravezető egy nagy hasmagasságú, és nagy szórókeret szélességű, vagy erős hajtásrendszerrel rendelkező önjáró növényvédőgép mellett dönteni. Zöldségfélék, hagyma, káposzta… A Bargam Grimac 1 Junior ezen és hasonló növények növényvédelmi munkáihoz ajánlott gép, mely szintén dolgozik már az országban. Sőt az első magyarországi kis önjáró növényvédő gépek már több mint 25 éve dolgoznak. A kis Junior a nagy testvérhez hasonló modern környezettudatos és vegyszertakarékos vegyszerköri vezérléssel rendelkezik, mint a Grimac J viszont jóval barátibb áron!

136 LE-s TIER IV-es motor, 2000-2500 literes permetlé tartály, 16-18-21-24 méter munkaszélességű szórókeret, légzsákos rendszer, 1 méter szabad hasmagasság, 1500-1800 mm /1800-2250 mm / egyedi nyomtáv állitás hidraulikusan gombnyomásra, vagy manuálisan.

Ne feledje, ha közvetlen emberi fogyasztásra alkalmas növényeket termeszt kiemelten fontos, hogy növényei vegyszermaradvány mentesek legyenek.

Ha nem egy permetezőgépet, hanem növényvédő gépet keres, további részletekkel kapcsolatban állunk rendelkezésére!

Lukács László

Kereskedelmi igazgató

Interat Zrt.

+36 20 463 77 47

E-mail: lukacs.laszlo@interat.hu              

Kategória: Hirek