9,89 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el HERCEGHALOM INTERAT Zrt. napelemes rendszer telepítésre. A támogatást a GINOP 4.1.4-19 kódszámú „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” elnevezésű, Széchenyi 2020 keretein belül meghirdetett pályázaton nyerte el.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a teljes projektköltség 55 %-a.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020- 02759

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett pályázaton a HERCEGHALOM INTERAT Zrt. 9,89 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert háztartási méretű kiserőmű (HMKE) telepítésre.

A projekt keretében a napelemes rendszer a HERCEGHALOM INTERAT Zrt. Bicske, Csabdi út 2. alatti épületére került felszerelésre. Az épületére kerülő technológia 162 db Longi LR4-60HP 370 Wp monokristályos napelem modulból áll, melyek felszerelésre és beüzemelésre kerültek. A napelemek által termelt energiát pedig 1 db ABB PVS 50.0 TL 50 kVA 3 fázisú inverter tölti vissza a hálózatra. A napelemes rendszert a Tamási Naperőmű Kft. telepítette és adta át 2022.04.30.-án a HERCEGHALOM INTERAT Zrt..-nek, üzembe helyezve az illetékes áramszolgáltató által átvéve.

A projekt közvetlen célja az épület energiatakarékos üzemeltetése, így a projekt eredményeként a HERCEGHALOM INTERAT Zrt. működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 59,94 kWp-s összteljesítményű napelemes kiserőmű kiépítése megtörtént, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan az épület használói, üzemeltetője. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A projektről bővebb információt a https://interatzrt.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Csallai Péter, sajtóreferens

22/350-045, info@interat.hu

Szeretne naprakész híreket kapni termékpalettánkkal és akcióinkkal kapcsolatban?

iratkozzon fel hírlevelünkre!