Miért jó az ISOBUS rendszer?

A jövő az ISOBUS rendszereké

Az ARAG ISOBUS SPRAYER permetezőgép okosító készlet tartalmaz egy 14+3 méter hosszúságú ISOBUS főkábelt, melynek egyik végét a traktor ISOBUS csatlakozójához, a másik végét pedig a készletben található fekete vezérlődobozhoz kell csatlakoztatni. Az ISOBUS IBX 100 fekete vezérlő doboz mondhatni a rendszer lelke, ugyanis tolmácsolja a traktortól a permetezőgéphez érkező parancsokat, valamint közvetíti a permetezőgéptől a traktort felé áramló információkat. A doboznak három kimeneti csatlakozója van.

ISOBUS IBX100 vezérlődoboz
ISOBUS főkábel

Az egyik vezetékkötegre a permetezőgép főelzárója, átfolyásmérője, mennyiség vagy nyomásszabályzója csatlakoztatható. (Amennyiben a permetezőgépen a következő egységek is megtalálhatók azok is illeszthetők a rendszerhez: feltöltő átfolyásmérő, tartályszint érkézelő, kerék sebességjeladó szenzor, kardánfordulatszám érzékelő, szórókeret LED világítás.)

Főelzáró; mennyiségszabályzó; jeladók vezetéke

A másik kábelkötegen keresztül lehet illeszteni a szakaszoló egységek motorjait. A készlet segítségével 4-től egészen 13 szakasztagig tudunk szakaszmotorokat illeszteni.

Szakasztag vezeték

A harmadik kábelköteg segítségével illeszthető a szórókeret hidraulikus funkcióinak működtetésére szolgáló elektrohidraulikus szeleptömb.

Amennyiben nem szeretnénk kizárólag az automata vezérlésre hagyatkozni, a szórókeret szakasztagjainak kapcsolását a készlethez tartozó kapcsolódoboz segítségével is vezérelhetjük, mely a traktorfülkében az ISOBUS vezérlőegységtől 1 méter távolságra helyezhetünk.

Az Arag ISOBUS permetező készletét a következő permetezőgépek utólagos okosításához ajánljuk:

Amazone; Agromehanika; Bargam; Berthoud; Boguslav; Caffini; Elvorti; Forrás; Gambetti; Gaspardo; Hardi; Horsch; John Deere; Jar-Met; Kertitox; Kuhn; Kverneland; Lemken; Quivogne; Ricosma; Technoma; Toselli; Vogel Noot;

A rendszer segítségével a következő Isobus-os vezérlővel szerelt traktorokról lesz vezérelhető a permetezőgépe: Case-IH; Claas; Deutz-Fahr; Fendt; Hürlimann; John Deere; Kubota; Lamborghini; Landini; Massey Ferguson; McCormick; New holland; Same; Steyr; Valtra;

A rendszer a következő utólagosan telepített Isobus terminálokkal is kompatibilis:

Arag; Topcon; Trimble; AgLeader;

A vezérlőegység megvásárlásával a dózisszabályzás funkció alapból elérhetővé válik.

Az automata szakaszolás vagy a változó dózis (táblatérkép alapú kijuttatás) vezérlésére az ARAG ISOBUS SPRAYER készlet alkalmas, viszont előfordulhat, hogy a traktor vagy terminál gyártójának feloldó kódjára is szükség lehet, hogy az vezérlő parancsot adjon ki a készletnek.

A feloldó kódok költségeivel kapcsolatban kérem vegye fel a kapcsolatot traktor vagy terminál értékesítőjével!

Amennyiben Isobus Sprayer rendszeréhez Arag Delta UT terminált választ, Önt nem terhelik további feloldókód költségek, ezen termékeink alapból rendelkeznek a következő funkciókkal: automata szakaszolás, változó dózis (táblatérkép alapú) kijuttatás.

Az Isobus Sprayer készlet tovább bővíthető a következő funkciókkal, csomagokkal:

  • Ultrahangos szórókeret szintezés
  • Szórófejenkénti szakaszolás
  • Automata fúvókaválasztás szórófejenkénti szakaszolás funkcióval

A készletnek nem csak a telepítése, a programozása is egyszerű!

Komplett ISOBUS SPRAYER készlet

Az alábbi oktatóvideók alapján akár Ön is telepítheti a készletet:

JD programozás
Trimble programozás
Topcon programozás
CNH programozás
Trimble TMX-2050 programozás
Szakaszkapcsoló feltanítása traktor ISOBUS monitorához
JD programozás

Az ISOBUS permetezőgép okosító készleteink oldalunkon feltüntetett árai nem tartalmaznak telepítési költségeket!

Az Ön permetezőgépével való kompatibilitás ellenőrzése céljából rendelés előtt mindig kérje ki szakembereink véleményét!

Kategória: