Epoke Sirius AST – Magyarország piacvezető sószórócsaládja.

Hosszú, folyamatos tapasztalatok útján kifejlesztett, egyedi (Epoke® A/S), új funkcionális kialakítás. Jól bevált, kiváló minőségű alkatrészek garantálják a megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. Az alapvető szerkezeti egységek elhelyezése biztosítja a könnyű szervizelhetőséget, az ergonómiailag legmegfelelőbb helyen elhelyezett kezelőegységek pedig garantálják az ideális munkavégzést a kezelőszemélyzet számára.

A SIRIUS AST szériába tartozó sószórók, kialakításuknak köszönhetően, minden teherautó típus platójára felszerelhetőek és minden típusú síkosságmentesítő anyag szórására alkalmasak. A gép kezelése az alapgép fülkéjében elhelyezett Epobasic kezelőpultról történik. A vezeték nélküli EpoMaster ® IV rendszer (opció) lehetővé teszi a gyors szóráskép ellenőrzést és a szimmetria kiigazításokat. A nagyobb kijelző megkönnyíti menet közben a szórás és nedvesítés ki- / bekapcsolását, a szórás szélesség, mennyiség, szimmetria állítását. A kezelőpulton látható a szórás visszajelzése, a folyadék- és szárazanyag tartály üres állapotának jelzése, a kiszórt anyag mennyiségének összegzése (szárazanyag és folyadék).

A berendezés folyamatosan ellenőrzi a szórótányér, az adagolóhenger, valamint a kihordószalag fordulatszámát és a gépjármű haladási sebességét. Ezen visszajelzések segítségével biztosítja a gép vezérlése a beállított szórási adatok (szélesség, mennyiség) mindig korrekt betartását.

A garat folyamatosan vízszintesen ürül (EPOKE elv), melynek köszönhetően minimálisan változik a tömegközéppont, így őrizve meg a teherautó stabilitását, biztonságát. Az adapter hosszirányú súlypontja a szórás ideje alatt is állandó marad. A tehermentes szállítószalag, folyamatos szóróanyag továbbítást biztosít. A nedvesítő berendezés használata 30%-os szárazanyag megtakarítást eredményez (sószórás esetében ezért mindenképpen javasolt), a folyadéktartály térfogata 2360l. A tárolólábak kialakítása fix mellső görgős és bebillenő-mellsőlábas kivitel, amelyek révén gyors és egyszerű fel-leszerelés valósítható meg, a tárolólábak a megrakott sószóró súlyát is elbírják.

Kategória: