Az Aricolmeccanica 1960 óta gyárt speciálisan és kizárólag szőlő- gyümölcs permetezőgépeket, Friuli néven. A gépek magas műszaki színvonalat képviselnek, melyet kiváló teszteredmények, valamint a saját szőlő-gyümölcs ültetvényeik is igazolnak. A gyártó palettáján nem csupán a hagyományos axiálventilátoros permetezőgépek találhatók, gépeket kínálnak a több sort permetező csökkentett menetszámú technológiára, valamint a környezetbarát vegyszertakarékos „alagút permetezőgépek” gyártásában is nagy tapasztalattal rendelkeznek!

FRIULI JOLLY gépcsalád

A hagyományos axiálventilátoros permetezőgépek családjába tartozó modell, mely alapfelszereltségben rendelkezik a mai korban már elengedhetetlen környezetbarát, vegyszertakarékosságot biztosító dózisszabályzó rendszerrel. A gép hosszú élettartalmát a galvanizált vázszerkezet biztosítja. A gépek kis fordulási sugarát a nyomkövető vonószerkezet biztosítja, a gépek hasmagassága két fokozatban állítható. A család három modellje 1100, 1600, vagy 2100 liter maximális vegyszertartály kapacitással rendelkezik, a gépekhez átmosató tartály, és kézmosótartály tartozik. A tartályokon két tartályfedél került kialakításra, így az opcióban rendelhető kiegészítők is beszerelhetők. Szintjelzés a gépek elején és oldalán is található. A gépek axiálventilátorának hajtása egy 2 fokozat + üresjárati hajtóművön keresztül történik. A Jolly 1000 és 1500-as típusok esetén egy 900mm átmérőjű 8 lapátos állítható szögű ventilátor lapát állítja elő a maximum 45.600 m3/h levegőmennyiséget, míg a Jolly 2000 esetén egy 10 lapátos állítható szögű ventilátor lapát biztosítja a kiemelkedőnek mondható max. 62.150 m3/h levegőmennyiséget! Mindhárom gép tüzihorganyzott ventilátorházzal rendelkezik, a rozsdamentes szóróíven 14 darab csepegésgátlóval ellátott membránzáras iker szórófej biztosítja a hatékony permetezést. A szórófejek mindkét állásban 3 különböző szögbe beállíthatók. 90o-kal elfordítva a szórófej lezárható. A permetezéshez szükséges permetlé mennyiséget Comet APS 145 szivattyú biztosítja, melynek maximális nyomása max. 540 1/min traktor TLT fordulat mellett 50 bar, szállítási teljesítménye pedig max 149 liter / perc. A környezetkímélő, költséghatékony vegyszerkijuttatást a géphez tartozó Arag Bravo 180 dózisszabályzó rendszer biztosítja.

A kezelőnek nincs más dolga, mint közölni a rendszerrel, hogy milyen liter/hektár mennyiséget szeretne kijuttatni, valamint, hogy milyen fúvókával dolgozik, majd ezt követően a rendszer automatikusan korrigálja a sebesség eltérésből, vagy a leszakaszolásokból adódó eltéréseket. A rendszer része a traktorba telepíthető vezérlő monitor, a mennyiség szabályzó szelep, az átfolyás mérő, a sebesség jeladó, a jobb és a bal oldali szakasz lezárását biztosító motoros szelep, valamint a teljes permetezés lezárását biztosító főelzáró szelep. A növényvédelmi munka végén a gép vegyszertartályának öblítését a forgófejes tartályöblítő biztosítja. A géphez kardántengely és világítás készlet tartozik. Kerékméret: 400/60-15.5 széles kerék. A gazdag alapfelszereltségen kívül számos opcióként rendelhető kiegészítő garantálja, hogy a Friuli permetezőgépek hosszú távon biztosítsák Önnek a hatékony, kényelmes, ugyanakkor költségtakarékos és környezetkímélő növényvédelmet ültetvényében!

Rendelhető kiegészítők, opciók:

  • Por és folyékony vegyszer felszívó készlet
  • Porbekeverő egység a beöntőszűrőbe
  • Flakonmosó a beöntőszűrőbe
  • Terelőlemez készlet plusz fúvókával a ventilátorhoz
  • Ventilátor védőkeret
  • Hidraulikusan fixálható nyomkövető vonórúd
  • Automata ultrahangos fakimaradást, és sor végét érzékelő szabályzó rendszer
  • Távprogramozási és felügyeleti rendszer (PC, táblagép, vagy okos telefonról 4G/Wifi segítségével)
Kategória: