Tisztelt Permetezőgép Tulajdonos!

Az elmúlt évek sikeres TAVASZI AKCIÓI–nak tapasztalatai alapján cégünk 2010-ben is meghirdet egy árengedményes, szezon előtti akciót, hogy segítséget nyújtson permetezőgépük karbantartásához, felújításához, korszerűsítéséhez, automatizálásához.
A felújítás, a korszerűsítés, a modernizálás nem kidobott pénz!
Az akciós alkatrész vásár 2010. január 18-tól március 31-ig tart. Ebben az időszakban megrendelt nagyobb volumenű felújításokat, a szórásszabályozó komputerek felszerelését akciós árakon legkésőbb 2010. április 30-ig elvégezzük.

A kisebb volumenű felújításokhoz telefon-megrendelés alapján megküldjük Önöknek a kért alkatrészeket, míg a nagyobb volumenű, pl. automatikus szórásszabályozást is megvalósító felújításokat kérésük szerint az Önök telephelyén, vagy vállalva a  Bicskére történő beszállítást is, mi végeznénk el akciós árakon.

Új permetezőgép vásárlás esetére egy állapotfelmérés alapján ajánlatot adunk a használt gép beszámítására.

Javasoljuk, hogy először ellenőrizze permetezőgépe állapotát.

Szórásszabályozó komputerek nélkül is lehet pontosabb dózisban kijuttatni a permetszert!
Erre is kínálkozik megoldás újabb fejlesztésű ARAG szelep csoportokkal:
A szelepcsoportban egy proporcionális-nyomásszabályozó szelep alkalmazásával azonos traktor sebesség fokozatban ± 20%-os motor fordulatszám, illetve menetsebesség változás esetén is állandó marad a dózis (Liter/ha). Finomszabályozós szakaszoló szelepek alkalmazásával a nyomás és így a kijuttatott dózis sem változik egy-egy szakasz ki-, vagy bekapcsolásakor!  Ezek a szelepek egyaránt lehetnek kézi, vagy villamos távműködtetésűek. A villamos távműködtetés a kényelmi szempontokon túl az egészségvédelmet is szolgálja, mert zárt vezetőfülkéből van lehetőség a beavatkozásra.
A szakaszolókon kívül villamos távműködtetésű lehet a főelzáró szelep is, és így a tábla végén nem kell a kardánt ki, ill. bekapcsolni, hanem csak egy villamos kapcsolót át- , ill. visszabillenteni.
Villamos működtetésű proporcionális-nyomásszabályozó szeleppel menet közben a vezetőfülkéből állítható a nyomás és így a dózis is, vagyis a fertőzöttség függvényében lehet változtatni, növelni, vagy csökkenteni azt.
A csatolt táblázatokban felsoroljuk a választékot a kézi és a 12 Voltos villamos távműködtetésű szelepekből, szabályozó elemekből, vezérlő dobozokból. Az ezekből összeszerelhető célszerű kombinációkat külön sorokban mutatjuk be. Egy villamos távműködtetésű szelepcsoport felszerelése megelőző lépése lehet egy szórásszabályozó komputer későbbi felszerelésének. Így a költségek nem egyszerre jelentkeznek.

A permetezés technikában a legnagyobb előre lépést az automatikus szórásszabályozás jelentheti az Önök részére, ha gépük még nincs felszerelve szórásszabályozó komputerrel.
Egy szórásszabályozó komputerrel vegyszert és így költséget lehet megtakarítani. Komputerek alkalmazása esetén nem kell attól tartani, hogy szermaradvány miatt a termény nem értékesíthető.

Nézze meg éves vegyszer költségét és mérlegelje, hogy annak 10%-ából mit lehet finanszírozni!
Cégünk az ARAG gyártmányú BRAVO és a MÜLLER gyártmányú SPRAYDOS típusú szórásszabályozó komputereket ajánlja.

A szórásszabályozó komputerek alapvetően azt szolgálják, hogy a permetezőgéppel a tervezett és beprogramozott liter/hektár dózis kerüljön kijuttatásra. A BRAVO szórásszabályozó komputerek különböző szolgáltatási szintűek lehetnek.

A BRAVO 300S típus nyújtja a legmagasabb szintű szolgáltatást. Regisztrálja a munkába vett tábla adatait: a teljesített területet hektárban, a kipermetezett permetlé mennyiséget literben, a teljes munkaidőt, a befutott távolságot. A nagyméretű kijelzőről permetezés közben le lehet olvasni az aktuális és a programozott liter/ha mennyiséget, a dózist, a menetsebességet, a Lit/perc teljesítményt, a nyomást, a tartályban lévő permetlé mennyiséget, az időt. Erősebben fertőzött területek átmenetileg nagyobb dózissal való permetezése egyszerűen vezérelhető a komputerrel. A BRAVO 300S komputerek által gyűjtött adatokat SD kártyára lehet rögzíteni a számítógépes feldolgozáshoz. (A BRAVO 300S komputer fejlesztés alatt álló RCU kiegészítő jelű változata csatlakoztatható SKIPPER típusú GPS vezérlésű rendszerhez táblafüggően tervezett változó dózisok kijuttatásához. A komputer elzárja a szórókeret szakaszok szelepeit, ha azok már kezelt területek fölé érkeznek.)

A BRAVO 180-as komputerek alacsonyabb áron, nagy megbízhatósággal kevesebb szolgáltatást nyújtanak, de a szórás-szabályozás előnyeit biztosítják. A komputerbe előzetesen 10 féle dózis, program írható be, amelyek egyszerűen előhívhatóak az aktuális igénynek megfelelően. A kijelző folyamatosan jelzi a dózist, váltakozva jelzi a sebességet, a területet, a kipermetezett mennyiséget, a tartályban lévő mennyiséget, a permetezésre fordított időt, a befutott távolságot. Hibajelzést ad a tartály szintjének csökkenésekor.
A SPRAYDOS komputerek hasonló szolgáltatást nyújtanak, mint a BRAVO 180 komputerek, de kiegészíthetők hidraulikus szórókeret működtetésére alkalmas kapcsolósorral is.
A szórásszabályozó komputerek beépítésével egy időben igen célszerű lecserélni a kézi működtetésű szakaszolókat villamos működtetésű szakaszolókra, amelyekkel menet közben, a zárt vezetőfülkéből lehet ki, ill. bekapcsolni az egyes szórókeret szakaszokat.
A villamos szakaszolók a kényelmen és az egészségvédelmen túl idő- és vegyszer-megtakarítást eredményeznek. A szakaszolókon kívül villamos távműködtetésű lehet a főelzáró szelep is és így a tábla végén nem kell a kardánt ki, ill. bekapcsolni, hanem csak egy villamos kapcsolót át- , ill. visszabillenteni.
Az elmúlt években is javasoltuk már a permetezőgépre, ha azon nincs még felszerelve
– technológiai tisztavíz tartály, amelyből át lehet öblíteni a szívószűrőtől kezdve a szórókeretig a
  permetezőgépet,
– törzsoldat készítő vegyszerkeverő és áttöltő rendszert, amelyben a vegyszeres flakon öblítésére
  szolgáló fej is be van építve. A készlet tartalmazza a gépre szükséges tartószerkezetet is.

Figyelmükbe ajánljuk továbbá az alábbi fődarabokat, amelyeket egyszerűen, házilagosan kicserélve nagyban növelhetik permetezőgépük használhatóságát:

  1. HO típusú szórókeret a gyengébb EX szórókeret helyett, akár szórófejek nélkül is;
  2. hidraulikus magasságállító a szórókeret kézi csörlős magasságállítója helyett;
  3. 1500 mm-es hidraulikus magasságállító az 1200 mm-es helyett, repce permetezéséhez;
  4. vontatott permetezőgépekre légrugós, hidraulikus lengéscsillapítású felfüggesztő elem, amit a magasságállító és az önbeálló szerk. közé kell szerelni és a szórókeretek sérüléseit hivatott megakadályozni; 
  5. 3, vagy 4 állású revolver szórófejek fúvókákkal, amelyekkel igen gyorsan lehet átváltani más dózisra, vagy
  6. más szórásképet biztosító fúvókára. Egy garnitúra fúvóka pl. úgynevezett PNEU-JET légbeszívásos fúvóka is
  7. lehet, amellyel enyhe szélben, elsodródás mentesen lehet folytatni a permetezést;
  8. TWIN FAN AIR típusú kettős lapossugarú levegőbeszívásos fúvóka garnitúrák;
  9. a permetezőgép szivattyújával önfeltöltést lehetővé tevő 3-állású golyóscsap és gyorscsatlakozós szívótömlő;
  10. nyomkövető vonószerkezet  fix vonórúd helyett, amellyel a permetezőgép a traktor nyomában halad, csökkentve a taposási kárt;
  11. A felújítási munka volumenétől függően kedvezményes áron vállaljuk a permetezőgépek Bicskére történő szállítását és visszaszállítását, illetve, ha az Önök telephelyén végezzük a munkát, értékhatártól függően nem számítunk fel kiszállási díjat.

Ha a felújítás összköltsége 1.000.000.-Ft. felett van akkor a szállítás ingyenes, illetve nincs kiszállási díj Bicskétől számított 200 km-es távolságon belül. Egyébként egyedileg számítunk fel a gépre készített árajánlatban igen kedvezményes szállítási, illetve kiszállási díjat a felújítás összköltségének 2-6% mértékében a távolságtól a függően.
Kérjük, mérlegelje ajánlatunkat, és mielőbb keressen meg bennünket, ha igényt tart permetezőgépe(i) automatizálására, szükség szerinti kiegészítésére, felújítására.
Alkatrész beszerzésre Web lapunkon elérhető Web áruházunk is rendelkezésre áll.

Telefonszámaink: 22/350045, 22/565376, 20/2676999, 30/9926830, 30/8247727 30/3035430,

Várjuk mielőbbi telefonhívását!

Bicske, 2010.01.06.

                Tisztelettel:

                            Herein István       
                                Vezérigazgató     
   
 

Kategória: Hirek