Ha Ön sem kedveli a banki ügyintézést és a sok papírmunkát, akkor bízza ránk! 

Az Interat Zrt. által forgalmazott gépek finanszírozásához partnerünkkel a HunLease Kft-vel együttműködve kínálunk megoldásokat! Ügyfeleink telephelyünkön, vagy akár saját székhelyükön kényelmesen választhatják ki a számukra legelőnyösebb, legversenyképesebb finanszírozási konstrukciót! Termelőeszköz vásárlásához pénzügyi intézmények hitel -és lízing finanszírozási termékeit a HunLease Pénzügyi Szolgáltató Kft független közvetítőként kínálja.

  • gépvásárlások hitel- és lízingfinanszírozása

Mezőgazdasági és építőipari gépek, haszongépjárművek, ipari termelő berendezések támogatott és támogatás nélküli beszerzésének finanszírozása 12-84 hónap futamidőre. Az árbevételhez igazodó szezonális törlesztés ütemezés!

  • támogatás és ÁFA előfinanszírozás

Gépvásárláshoz kapcsolódó támogatások maximum 12 havi futamidőre szóló előfinanszírozása, valamint az ÁFA összegének a visszaigénylés időtartamára szóló előfinanszírozása.

  • tartós bérlet

12 – 84 hónapos futamidőre termelőeszközök tartós bérleti konstrukcióban. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani az eszközt, a többit megoldjuk! Kifejezetten előnyös azon ügyfelek számára, akik tervezhető költségek mellett folyamatosan megújuló eszközparkkal kívánnak termelni.

Termékek

Pénzügyi lízingfinanszírozás

Az Ön által kiválasztott eszközt a lízingbe adó megvásárolja és előre meghatározott futamidőre az Ön használatába adja. Az eszköz használatával kapcsolatos költségek, kockázatok és kárveszély Önt terheli és egyúttal a hasznai szedésére is kizárólagosan jogosult. Számvitelileg a beszerezett eszközt az ügyfél a tárgyi eszközei között tartja nyilván és számolja el az amortizációt, míg a megfizetett kamatok költségként leírhatók. Két alfaját különböztetjük meg, melyek a futamidő végi tulajdonszerzés körülményeiben térnek el.

Zártvégű pénzügyi lízing

Ebben az esetben az ügyfél a futamidő végén a lízingdíjak maradéktalan megfizetésével automatikusan megszerzi az eszköz tulajdonjogát.
A finanszírozó az ügyfél felé az ügylet megkötésekor egy un. tőkeszámlát állít ki, melynek összege megegyezik az eszköz beszerzési árával és a számla ÁFA tartalma a vonatkozó jogszabályok szerint visszaigénylehető.
A minimálisan megkövetelt önerő jellemzően a nettó vételár 27%-a.
A legtöbb finanszírozó az ÁFA megfizetésére annak visszaigényléséig haladékot biztosít. Ezt hívják az un. ÁFA visszaforgatásos konstrukciónak.

Nyíltvégű pénzügyi lízing

Jellemzője, hogy maradványértéket határoznak meg a felek a futamidő végére. Az ügyfélnek opciója van arra vonatkozóan, hogy a futamidő végi maradványérték megfizetésével megszerezze az eszköz tulajdonjogát. ÁFA elszámolás szempontjából a szolgáltatásokra jellemző rend érvényesül, vagyis minden törlesztő részlet tőketartalma ÁFA köteles, mert a kamatok pénzügyi szolgáltatásnál ÁFA mentesek. Így összességében az ügyfél ugyanannyi ÁFA megfizetésére köteles, de ezt nem egyösszegben, hanem a futamidő során részletekben teszi. Természetesen a visszaigénylés is hasonlóan történik.
A minimálisan megkövetelt önerő az eszközöktől és a finanszírozóktól függően 10-25% és az erre eső ÁFA.
Azon ügyfeleknek ajánlható, akik nem ÁFA körösök vagy nem akarnak egyösszegben jelentős visszaigényléssel élni.

Kölcsön

Az Ön által kiválasztott eszközhöz a finanszírozó pénzkölcsön nyújt.

Az eszköz tulajdonjoga az ügyfélé.

Használatával kapcsolatos költségek, kockázatok és kárveszély az ügyfelet terheli és egyúttal a hasznai szedésére is kizárólagosan jogosult. Számvitelileg a beszerezett eszközt az ügyfél a tárgyi eszközei között tartja nyilván és számolja el az amortizációt, míg a megfizetett kamatok költségként leírhatók.

Az eszközbeszerzés számláját az eladó állítja ki és az ÁFA a tárgyi eszköz beszerzésre vonatkozó szabályok szerint igénylehető vissza. A minimálisan megkövetelt önerő jellemzően a nettó vételár 27%-a.

A legtöbb finanszírozó az ÁFA megfizetésére annak visszaigényléséig haladékot biztosít. Ezt hívják az ún. ÁFA visszaforgatásos konstrukciónak.

A finanszírozók biztosítékul a finanszírozott eszközre vonatkozó jelzálog jogot kötnek ki. A jelzálog bejegyzés közjegyzői díja az ügyfelet terheli. Ennek mértékéről a közjegyzők díjszabásában tájékozódhat.

A kölcsönben történő finanszírozásra a HunLease Kft partneri körébe tartozó finanszírozók döntő többsége rendelkezik megfelelő felügyeleti engedéllyel, így azokban az esetekben, ahol valamilyen pályázati kiírás a támogathatóság felételéül szabja az ügyfél tulajdonszerzését, a fenti konstrukció elérhető ügyfeleink számára.

Operatív lízing

Az operatív lízing egyfajta bérleti konstrukció, mely alapvetően a Ptk. szabályira épül. Az Ön által kiválasztott eszközt a bérbeadó megvásárolja és az Ön használatába adja. Az eszköz tulajdonjoga mindvégig a bérbeadónál van.

Használatával kapcsolatos költségek, kockázatok és kárveszély a szerződő felek megállapodása szerinti felet terhelik. Az ügyfél jogosult a rendeltetésszerű használatra, de a használat mértéke (üzemóra/év, km/év) akár limitált is lehet.

Számvitelileg a beszerezett eszközt a bérbeadó tartja nyilván a tárgyi eszközei között és számolja el az amortizációt.

A bérleti díjak ÁFA kötelesek és a bérbevevő költségként elszámolhatja. A minimálisan megkövetelt első bérleti díj (önerő) jellemzően a nettó vételár 10-25%-a plusz az erre eső ÁFA, de bizonyos speciális esetekben a bérbeadó nem követel meg kezdő díjfizetést.

A futamidő végére a bérbeadó a várható piaci értékre és a használat intenzitására tekintettel kalkulál egy maradványértéket, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezen a maradványértéken az ügyfél megszerezheti az eszköz tulajdonjogát. A futamidő végi tulajdonszerzésre irányuló törekvés, vevőkijelölési vagy elővásárlási jog kikötése jelentős adókockázatot hordozhat.

Szeretne naprakész híreket kapni termékpalettánkkal és akcióinkkal kapcsolatban?

iratkozzon fel hírlevelünkre!