10 m/sec erősségű szélben is igen jó minőségű permetezés végezhető az elsodródás veszélye nélkül, a légáramba történő permetezés a cseppeknek mozgási energiát biztosít, így a finom cseppek sem sodródnak el. 

      Optimális vegyszer és levegő keveredés.
      Kiváló fedettséget és behatolási képességet biztosít magas vagy sűrű növényállomány esetében is.
      A ventillátor a növényállományt, a leveleket megmozgatja és a permetlevet tökéletesen elosztja a növényzet teljes felületén.
      A rendkívül egyenletes cseppeloszlás miatt, külföldi vizsgálatok alapján akár 30-40 %-os vegyszer-megtakarítás is elérhető. 
      A kijuttatott minimális dózis 40 liter/ha is lehet.
      A ventilátor teljesítménye és a kilépő légsebesség a vezetőfülkében elhelyezett automatikával fokozatmentesen állítható és szabályozható.
      A nagy teljesítményű axiáldugattyús hidromotorral meghajtott axiálventilátor teljesítménye 12, 15 és 16 m szórókeretnél 35.000 m3/óra, 18, 20 és 21 m munkaszélességű szórókereteknél 55.000 m3/óra, 24 m munkaszélességű szórókereteknél 65.000 m3/óra, 28 m munkaszélességű permetezőgépeknél 85.000 m3/óra. A kilépő légsebesség max. 50 m/sec.
      A permetezőgépek a légzsák felfúvása nélkül hagyományos permetezőgépként is használhatók, így kiválóan használhatók pl. N-oldatműtrágya (UAN oldatok, Nitrosol, stb.) kijuttatására is vagy lelógatott csöves szórófejekkel levél alá permetezésre.
      A permetezőgépek használhatók félig bezárt szórókerettel is (pl. kerítés, erdő mellett), ilyenkor csak a szórókeret fele fúvódik fel.
 
 
A BARGAM AS-PLUS légzsákos rendszer főbb műszaki adatai:
Nagy teljesítményű axiálventilátor, axiáldugattyús hidromotor hajtással. A kilépő légsebesség max. 50 m/sec. A ventilátor működtetéséhez a permetezőgép saját hidraulika rendszerrel rendelkezik, így az nem terheli és nem melegíti fel a traktor hidraulika rendszerét. Az axiáldugattyús hidraulika szivattyú a membránszivattyú átmenő tengelyére van szerelve.
A hidraulika rendszer 70 literes hidraulika tartályt, olajszűrőt, olajszűrő eltömődés-jelzőt, 12V-os villanymotorral működtetett olajhűtőt, hidraulikaolaj hőfokmérőt és automatikus hűtőventilátor működtetést is tartalmaz. A ventilátor teljesítménye 12 – 16 méteres szórókereteknél 0-40.000 m3/óra, a 18 – 21 méteres szórókereteknél 0-55.000 m3/óra, 24-28 szórókereteknél 0-65.000 m3/óra között fokozatmentesen állítható, elektrohidraulikus távvezérléssel a vezetőfülkéből. A kilépő légsebesség 0-50 m/sec között változtatható ezáltal. A ventilátor fordulatszáma kijelzőn ellenőrizhető.
A légzsákos működtetés 25 kW többlet teljesítményt igényel.

A légzsákos felszereléssel a permetezőgép többletsúlya 350-400 kg. 

Kategória: Hirek