6 soros Gaspardo vetőgépek MTR vetőkocsikkal…

Az utóbbi évek fejlesztésének eredménye egy a már jól bevált Gaspardo MT – MTE vetőkocsik továbbfejlesztése, az MTR vetőkocsi.

Újdonság a GASPARDO termékkínálatában az MTR vetőkocsi!


Az Interat ZRt. és az olasz Maschio – Gaspardo cég együttműködése már 13 éves múltra tekint vissza. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése az Interat ZRt. nevéhez kötődik. A megbízható kiegyensúlyozott kapcsolatnak köszönhetően folyamatos és biztonságos az alkatrész és gépellátottság.

A Maschio – Gaspardo cég rendkívül széles kínálati palettájából különösen nagy hangsúlyt fektetünk azokra a szegmensekre, melyek a magyarországi termelési viszonyokhoz leginkább igazodnak.

A GASPARDO sokféle vetőmaghoz és technológiához gyárt speciális vetőgépeket, de egy – egy vetőgépcsalád is széles felhasználási lehetőséget biztosít.
 

Újdonság a GASPARDO termékkínálatában az MTR vetőkocsi…
A kontinentális éghajlatunk velejárója, hogy gépeinknek meg kell felelni a rendkívül száraz és túlságosan nedves talajviszonyoknak, egyaránt. Az utóbbi évek fejlesztésének eredménye egy a már jól bevált Gaspardo MT – MTE vetőkocsik továbbfejlesztése, az MTR vetőkocsi.
Az MTR vetőkocsik is alkalmasak a szokásos kukorica, napraforgó és szója vetésen túl a fűszerpaprika, paradicsom, répafélék és tökfélék vetéséhez is.
Felületes szemlélő részére az MTR azonosnak tűnhet a korábbi MT – MTE változattal, de jobban megvizsgálva több ponton fedezünk fel olyan változtatásokat, melyek elsősorban a nehezebb talajviszonyok esetében jelentenek előnyt a korábbi változathoz képest.
 

Az új vetőkocsi legfőbb előnyei:

 • Megjelenésükben is robosztusabb, 30 %-kal erősebb, paralelogramma függesztésű vetőkocsik, önkenő szinterbronz perselyekkel.
 • Vetőkocsinként elérhető talajnyomás akár 150 kg!
 • Ø295 mm-es magnyomó kerekek (opció)
 • Kategóriájában a legnagyobb, Ø 420 mm-es nyitótárcsák 4 mm-es anyagból, melyek akár 12 cm-es vetési mélységet is lehetővé tesznek.
 • Garantáltan egyenletes vetési mélység a két független talajkopírozó keréknek köszönhetően
 • A nyitótárcsához vídiabetétes sárkaparók tartoznak
 • Kétsoros golyóscsapágyak a Super Seal háromszoros tömítettséggel jól bírják a mostoha viszonyokat is
 • Öntisztuló csoroszlyaelem a nyitótárcsák között a tökéletes magárok kialakításához.   
 • Alacsony karbantartás-igényű, állandó szögsebességű kardánok hajtják a vetőelemeket, kézi szétkapcsolási lehetőséggel.
 • Opcióként: soronkénti elektromos kardánkapcsolást is kínálunk a vezetőfülkéből vezérelhetően, mely együttműködik a gyári vetésellenőrző és hektárszámláló rendszerrel.
 • Mélységhatároló és tömörítő kerekek vízzáró csapágyazással.
 • Tömörítő kerekek: terhelhetősége állítható és aszimmetrikusan is szerelhetőek.

A műtrágya kijuttatása történhet tárcsás- vagy csúszócsoroszlyák segítségével.
A talajfertőtlenítő granulátumok tartályaiból a lehető legnagyobb méretet szereltetjük, (3 x 30 liter) hogy azok mérete minél inkább harmonizáljon a műtrágya illetve vetőmag feltöltés gyakoriságával.
A vetőmagmennyiség beállítása a hagyományos lánckerék-szekrénnyel történik, mely egyféle vetőtárcsával 42-féle tőtávolságot tesz lehetővé. A meghajtás biztonságát szolgálja, hogy mindkét talajkerék hajtja a lánckerék-szekrény bemenő tengelyét.
A maglesodrásról kétlépcsős lesodró szerkezet gondoskodik, melynek beállítása a szétkapcsolható kardánhajtásnak köszönhetően egyszerűen kivitelezhető. A legkönnyebben hozzáférhető vetőkocsin elvégezzük a beállítást, majd a skálaérték szerint állítjuk a többi sort. A soronkénti azonos vetési mélység beállítását is „relatív-skála” segíti!

Gépeinket elsősorban 1000 literes BIG-BAG zsákos műtrágya fogadására alkalmas tartályokkal kínáljuk, de lehetőség van 2 x 200 literes tartályok alkalmazására is. 

 

Kategória: Hirek