GASPARDO vetőgépek…

Az INTERAT ZRt. 1999 óta hivatalos importőre a GASPARDO-MASCHIO mezőgazdasági gépeknek.

Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a kiváló minőségű termékeket gyártó világcégnek, 15 éve magyarországi képviselői lehetünk.


A mechanikus (NINA) és pneumatikus (PINTA) típusú gabonavetőgépek optimálisan használhatók minden olyan esetben, ahol „szórva vetés” (nem szemenkénti) alkalmazható.

Mindkét típus alkalmas egészen apró (repce), és egészen nagy magok (borsó) vetésére egyaránt.

A vetési mennyiség is igen tág határok között változtatható. A legkisebb kijuttatható mennyiség repce esetében 1,5 kg/ha (PINTA), illetve 2 kg/ha (NINA).
A PINTA típusok függesztett és vontatott kivitelben is készülnek. Utóbbi előnye, hogy egy relatíve kisebb traktorral (60 LE-től) is üzemeltethető, így a nagyobb erőgép(ek)et nem kell kivonni a talajelőkészítésből.
A PINTA pneumatikus vetőgépet elsősorban a magadagoló szerkezet különbözteti meg vetélytársaiktól, mely egyszerűbb felépítésű, mint a régebbi verziónál alkalmazott, így kevésbé kényes az üzemeltetésre. További előnye, hogy a különböző méretű magok vetése esetén az adagolóhengerek könnyen, szerszám nélkül, cserélhetők. Mindegyik adagolóhenger 5 szegmensre osztott, melyek egymáshoz képest spirális alakban helyezkednek el, így a légáramba történő magadagolás teljesen folyamatos.
A 2013-as évtől kezdődően a PINTA típus is elérhető COREX tárcsás csoroszlyával. A domború, egymáshoz képest eltolt tárcsáknak köszönhetően nem tömődik el, így nedvesebb talajviszonyok esetén is kiválóan alkalmazható.
Az idei év másik újdonsága az INTERAT ZRt.-nél, a PINTA típusok mikrogranulátum-szóróval ellátott verziója. Ezzel a vetéssel egy menetben „mikroműtrágyát” juttathatunk közvetlenül a mag mellé. Ezek a szerek (Pl. Fertilia UMG Micro TriticaStart kalászosokhoz, UMG Micro BrassicaStart repcéhez) nagyban elősegítik a gyökérzet gyors megerősödését és kezdeti növekedését.
 

Az általunk forgalmazott GASPARDO-MASCHIO gépekhez cégünk kiemelt figyelemmel biztosítja a folyamatos alkatrészellátást. A kopó és szervizalkatrészeket saját raktárról tudjuk biztosítani ügyfeleink számára.

GASPARDO gépeinkről bővebben ITT! olvashat.
 

Kategória: Hirek