A „Szentlőrinci Gazdanapok” mára az ország egyik meghatározó szakvásárává nőtte ki magát. A vásárcentrumban kiállítócsarnokok, és a több 10.000 m² rendezett füves talajú szabadterület áll a kiállítók rendelkezésére.

Legyen Ön is a vendégünk kiállítási standunkon, és keressen fel minket!

A kilencvenes évek elején, a hatalmas társadalmi és gazdasági változás idején – 1991-ben -, elsősorban a külföldi támogatások és a PHARE program fogadása, a vállalkozói kultúra elterjesztése céljából alapították meg a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítványt. Magyarországon minden megyében működik ilyen szervezet. Alapvető feladat a vállalkozások támogatása tanácsadással, képzéssel, mikrohitellel, pályázatírással és más, a helyi sajátosságokra és igényekre épülő projektekkel. Az Európai Unió – a jelentős pénzbeli támogatásokon kívül – önkénteseket is küldött Kelet-Európába, akik tanácsaikkal, tapasztalataikkal segítették a piacgazdaság módszereinek bevezetését, elterjesztését. Egy vietnami veterán – amerikai példák és tapasztalatok alapján – vetette fel, egy, az ottanihoz hasonló mezőgazdasági vásár – „farmer-só” – szervezését.

Az ötletet tett követte és 1994-ben megszületett a Baranya Megyei Vállalkozói Központ legnagyobb projektje, a „Szentlőrinci Gazdanapok” mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás és vásár. Az alapítvány 22 év óta minden évben és egyre nagyobb volumenben szervezi a vásárt.

A kezdeti gyermekbetegségek után a „Szentlőrinci Gazdanapok” mára az ország egyik meghatározó szakvásárává nőtte ki magát. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a rendezvényt évről évre egyre több kiállító és látogató tiszteli meg!
A vásárcentrumban kiállítócsarnokok, és a több 10.000 m² rendezett füves talajú szabadterület áll a kiállítók rendelkezésére. Igényeiket ezen felül mobil pavilonok, rendezvénysátrak és különféle installációs elemek szolgálják ki. 2014-ben, ugyancsak ezen a telephelyen megépült a Kistermelők Háza, mely helyet, értékesítési lehetőséget, programokat ad a térség helyi és kistermelőinek.

A vásár különleges elemei, a régi építészet hagyományait idéző fa szerkezetű gazdaságiállat-kiállító épületkomplexum és a Kemencés Udvar.

Kiállítás tematikája

  • mezőgépek és alkatrészek (nemzetközi és hazai gépgyártók és forgalmazók)
  • növénytermesztés (vetőmagok, műtrágyák és növényvédő-szerek, agrotechnika)
  • állattenyésztés (gazdasági haszonállatok, kisállatfajták, hobbiállatok, takarmánygyártás)
  • élelmiszeripari termékek (húsipar, tejipar, sütőipar, borászat)
  • kapcsolódó ágazatok (finanszírozás, agrármédia, érdekképviseletek, agrároktatás)

A kiállítók bemutatkozása mellett

  • szakmai konferenciák, kerek-asztal beszélgetések kerülnek megrendezésre neves előadók közreműködésével
  • ételkóstolók kemencés udvarban, a gasztronómiai hagyományok őrzőivel, régies és új ízekkel, specialitásokkal
  • szórakoztató programok, vásári mutatványosok, légvárak, zenészek és humoristák részvételével
  • kézműves vásár, melynek keretében népi kézművesek mutatkoznak be, akik sokféle, értékes ,,vásárfiát” árulnak.

 

Jegyek már elővételben is kaphatóak a XXIII. Szentlőrinci Gazdanapokra!
Szeretne még gyorsabban bejutni a régió legjelentősebb mezőgazdasági, valamint élelmiszeripari szakkiállítására és vásárára? Idén már nemcsak a helyszínen, de akár a vásár előtt is megvásárolhatja a belépőket a XXIII. Szentlőrinci Gazdanapokra!

Belépők (karszalagok) elővételben 2016.08.10-ig (szerda) kaphatóak ügyfélfogadási időn belül a Baranya Megyei Vállalkozói Központ irodájában.

A karszalagok adott napra szólnak, így elővételben kizárólag a vásár meghatározott napjára (péntek / szombat / vasárnap) érvényes belépők vásárolhatók.

Cím: 7621 Pécs, Felsőmalom u. 13.

Ügyfélfogadás (nyitva tartás): hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-13 óráig.

Karszalag árak (elővételben, ill. helyszínen):

Normál belépő: 1300 Ft

Kedvezményes belépõ (diákoknak, nyugdíjasoknak): 1000 Ft

Gyermek belépő (6-14 éves korig): 800 Ft

Kategória: Hirek