Weidemann T4512 Kompakt teleszkópos rakodógép

 A Weidemann új fejlesztésű, rendkívül kompakt teleszkópos rakodógépe hű példája a cég közel 50 éves elkötelezettségének.  A gazdák és cégek több éve visszatérően megfogalmazódó kívánsága alapján a Weidemann egy eddig nem létező,  kompakt teleszkópos rakodógép-kategória fejlesztésébe kezdett.

A felhasználók, a mindennapi munkatapasztalataik alapján és az igényeiket is figyelembe véve, az alábbi alapvető elvárásokat fogalmazták meg:

  • A szűk helyeken való munkavégzéshez a gép mérete ne haladja meg a csúszókormányos gépek szokásos méretét.
  • A vezetőfülke legyen kényelmes, és biztosítson minden irányba tökéletes kilátást.
  • A magassági határ viszont szigorúan 2 m (technológiai adottságok, ill. régebbi épületek alacsonyabb ajtó-/belmagassága miatt).
  • A gép vezetése/kezelése legyen egyszerű és biztonságos! Az alacsony önsúly (szállítás kisteherautóval) kiemelkedő teljesítménnyel párosuljon: 1200 kg hasznos teher (raklapos áru, big-bag)  4,5 m emelési magasság (magas teherautók, negyedik sor körbála).     
  • Univerzális gépként magától értetődő a teljes munkaeszköz-kompatibilitás igénye.
  • Az üzemeltetés/karbantartás költségei az átlagosnál kisebb terhet jelentsenek!
  • A Weidemannra jellemző magas műszaki színvonal alacsony fogyasztói árral párosuljon!  
     

A Weidemann T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép főbb adatai, jellemzői

A rakodógép főbb adatai:

  • hossz: kanállal 4 m
  • szélesség: 1,6 m
  • magasság: 1,9 m
  • tömeg: 2.600 kg
  • emelési súly: 1.200 kg hasznos teher, 4,5 m magasságra
  • fordulókör: 0,8 m belső sugár.

A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtási rendszer, a négykerékkormányzás és a négykerékmeghajtás, valamint a robosztus hidak a nagyobb Weidemann gépekből lettek átültetve. A négykerékkormányzás a törzscsuklós gépekénél jóval kedvezőbb stabilitást biztosít. A rendkívüli fordulékonyság nem párosul kedvezőtlen gumikopással, mert differenciálművek egyenlítik ki a kerekek különböző forgási sebességét. A kerekek esetleges nem kívánt kipörgése pedig differenciálzárakkal akadályozható meg.

A  hidrosztatikus meghajtás/elosztómű/kardánhajtás/bolygóműves hidak egysége a kategóriájában a legfinomabban szabályozható és a leghatékonyabban működő meghajtási rendszert eredményezi.
A fülke, a motor és a gémszerkezet elhelyezésénél a Weidemann szintén a nagyobb gépek építési tapasztalataiból merített. A motor és a fülke egymás mellé, a két tengely közé került, a teleszkóp pedig szimmetrikusan középen lett elhelyezve. Ezzel az elrendezéssel valósítható meg a rövid géptest, a kényelmes fülke oldalsó beszállással, a tökéletes körbelátás és a gémszerkezet egyenletes, szimmetrikus terhelése.

A T 4512 valamennyi kompakt Weidemann munkaeszközzel üzemeltethető.

További lehetőségként akár magasabb hidraulikateljesítmény, illetve vonóegység, hátsó hidraulikacsatlakozások, hárompont-felfüggesztés és TLT is rendelhető.
A gazdaságos üzemeltetést/karbantartást az egyszerű felépítésű, de robosztus technika garantálja.
 

Reményeink szerint, a Weidemann T 4512 a kisebb gazdaságok univerzális munkaeszközeként, valamint a közepes és nagyobb cégek kiegészítő rakodógépeként minden bizonnyal a magyar piacon is sikeres lesz.
 

Forrás: Mauch / TW
 

Kategória: Hirek