Az (OMÉK) Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, 2011. szeptember 28-október 2. között kerül megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az esemény szervezője az Agrármarketing Centrum (AMC). A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű: a magyar agrárium adottságainak köszönhetően különleges színfoltnak számít az Európai Unióban. Az OMÉK díszvendége a soros elnökséget betöltő Lengyelország lesz. A 75. OMÉK kiállításon vezető agrárpolitikusokra, számos miniszter és államtitkár jelenlétére is számítunk hazánkból éppúgy, mint az uniós államokból és a környező országokból.

Az OMÉK aktuális üzenetet közvetít mind az agrárszakemberek, az ágazatban tevékenykedők, mind a városi látogatók felé. Bemutatja az agrárágazat súlypontjait, kiemeli és aláhúzza a vidék és a gazdálkodók ország-formáló erejét, és megmutatja a mezőgazdaság jövőben követendő irányait.
Tekintve, hogy Önök lényeges szereplői a hazai agráriumnak, fontos, hogy részesei legyenek e nagyszabású rendezvénynek.
Várjuk tehát Önöket a 75. OMÉK-on.
Legyen ez az agrárszakma ünnepe!

 

75. JUBILEUMI FESZTIVÁL

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye több mint 100 éves múltra tekint vissza. Az OMÉK története az 1896. évi milleneumi kiállításon kezdődött, amivel Európa történelmileg legrégebbi kiállításának számít. 2011-ben, szeptember 28 és október 2. között, -6 év után ismét -, immár 75. alkalommal várja látogatóit Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

 

A KIÁLLÍTÁS CÉLJAI

A magyar gazdaság és élelmiszeripar eredményeit bemutató seregszemle célja kettős: egyrészt az elmúlt időszak (6 év) eredményeinek bemutatása, másrészt a továbblépés tekintetében irány- és feladatkijelölés az elkövetkező időszakra.
A szakmai jelleg megtartása mellett az AMC kiemelt célja, hogy a rendezvény a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon.
Az idei OMÉK fő célja a hagyományos, kiemelt minőségű, megbízható, biztonságos magyar élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése. Az idei OMÉK kiállításon a hangsúly a feldolgozott magyar élelmiszereken van: a szervező tudatosítani szeretné a látogatókban, hogy a bemutatott hazai alapanyagok és feldolgozott termékek ellenőrzött forrásból és folyamatokon keresztül jutnak el a termelőtől a fogyasztóig, garantálva a biztonságot és a kiemelkedő minőséget. A kiállítás a mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumában tematikusan, szakterületenként nyújt lehetőséget a megjelenésre, hangsúlyozva az élelmiszerlánc egyes elemeinek fontosságát a „farmtól az asztalig”a teljes folyamat során.
Mindemellett a rendezvényen szeretnék megismertetni a városlakókat a vidéki életforma minden szépségével és nehézségével. Ezt segítik a kiállítás mellett szervezett állatbemutatók, interaktív bemutatók, hagyományos ételeket és italokat, népi portékákat kínáló hangulatos árussorok, továbbá számos érdekes színpadi program, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló különböző játékok, vetélkedők.
Az OMÉK 2011 kiemelt célja, hogy a rendezvény a fogyasztók, a nagyközönség számára is vonzóvá váljon. A látogatók számát 100-150 ezer főre várják, és erről óriási PR- és reklámkampány gondoskodik

Legyen Ön is részese az eseménynek! Keressen fel minket… INTERAT ZRT. az “SZ-404” stand-on!

Helyszín:

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Pavilonok nyitva tartása üzemelés alatt:

A pavilon, szabadterület
szeptember 28-október 2. 07:00-20:00
október 2. 07:00-22:00
 

B pavilon
szeptember 28-október 2. 06:00-21:00
október 2. 06:00-22:00
 

D pavilon
szeptember 28-október 2. 06:00-21:00
október 2. 06:00-22:00
 

G pavilon, passzázs
szeptember 28. (szerda): 07:00-20:00
szeptember 29-október 1. (csütörtöktől szombatig): 07:00-24:00
október 2. (vasárnap): 07:00-22:00

 

Kategória: Hirek