OMÉK 2011. Vasárnap, 19-órakor zárta kapuit az idei OMÉK.


Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK). Öt nap alatt mintegy 90 ezren látogattak ki az OMÉK-ra, ahol több mint 500 kiállító mutatta be termékét. A látogatók megnézhettek mintegy ezer őshonos magyar állatot, számos mezőgépipari újdonságot, szakmai előadásokat hallgathattak meg  a tejtermeléstől a sertéstenyésztés szakmai kérdésein át a halászatig.


Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK 2011) idei programja az állatbemutatóktól a különböző élelmiszeripari vállalkozások kínálatán át a szakmai fórumokig azt mutatta, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar a minőségi termelés, a mind nagyobb hozzáadott érték irányába mozdult el.


Világkiállítások színvonalához hasonlította, és a mezőgazdaság ünnepének nevezte az OMÉK-ot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
„A szövetségkötések idejét éljük. Szövetséget köt egymással a város és a vidék, összefognak a helyi termelők és a helybéli vásárlók” – jelentette ki Fazekas Sándor, a 75. OMÉK-on. A 75. – jubileumi – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) ötnapos rendezvényét értékelve vidékfejlesztési tárca vezetője felidézte Orbán Viktor miniszterelnöknek a megnyitón elhangzott megállapítását, miszerint: ” Magyarország agrárország”. Az MNVH adatai szerint, az áruforgalom és a kiállításon köttetett üzletek összértéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A miniszter szerint ezt alátámasztja a nagy érdeklődés az OMÉK iránt, amely mind a vidéken élők, mind pedig a városlakók részéről megnyilvánult.
 


Cégünk, az INTERAT ZRT. közel 350nm-en mutatta be a termékportfóliónk reprezentánsait, mezőgép kínálatunk széles spektrumának egyes típusait, mind permetezéstechnika, mind talajművelés, mind vetéstechnika vonatkozásában, de erőgépeinkkel, mezőgazdasági vontatóinkkal, sőt, Suzuki-quadjainkkal is találkozhattak a kiállítás látogatói.


Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy megtisztelték látogatásukkal kiállítási standunkat.


A kiállítás képei:



 

Kategória: Hirek