RAKODÓGÉP BEMUTATÓ 2011. OKTÓBER 07.

Az eseményről:

Gépbemuatatónk az INTERAT ZRT. és a MAUCH GMBH. Közös együttműködése eredményeképp jött létre, mivel cégeink korábban megállapodást kötöttek a Weidemann rakodógépek forgalmazásáról. A hűvös idő ellenére is sokan kíváncsiak voltak az Interat Zrt. gépbemutatójára október 7-én.

A WEIDEMANN gépbemutató során, a kedves vendégek – érkezéskor – a regisztrációs pultnál kitöltöttek egy regisztrációs űrlapot. Ezért egy tombolaszelvényt adtunk cserébe, mellyel a gépbemutatót követő sorsoláson értékes nyereményeket lehetett nyerni, de itt történt a Weidemann-gépek tesztvezetésére történő feljelentkezés is…

Az eseményt az INTERAT ZRT. vezérigazgatója, Herein István Úr nyitotta meg, aki pár perces expozéjában megismertette Érdeklődőinket cégünkkel és tevékenységünkkel.

Ezt követően, a MAUCH GMBH. Képviseletében Trägner Wilfried, a MAUCH GMBH kereskedelmi vezetője tartott bevezetőt és gépismertetőt, a gépbemutatón kiállított gépekről, felsorolva azok technikai paramétereit és tulajdonságait. Tőle, a gépbemutatót követően is bátran kérdezhettek a gépekről, minden technikai jellegű kérdésre teljes és kimerítő választ tudott adni.

A bevezetők után, kijelölt-zárt pályán került sor a tesztvezetésekre.  A Weidemann T4512 mellett, a Weidemann 1255 cx típusú rakodókat lehetett tesztelni. A tesztvezetés során mindkét gépet egy olyan akadálypályán próbálhatták ki   a gazdálkodók, ahol különféle ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk a rakodógépekkel, mint például: egy kosárlabdát a raklapvillára felvéve végig kellett haladni a szlalom-pályán úgy, hogy a labda ne essen le, majd a pálya végén a villáról egy kosárba kellett billenteni a labdát.  A tesztvezetésre jelentkezők egyesével, egymást követően haladhattak végig a pályán.

A tesztvezetések ideje alatt és után, a nagycsarnokban kialakított büfénkben láttuk vendégül ügyfeleinket, ahol is vendégeink kötetlen beszélgetéseket folytathattak a gépekről értékesítő kollégáinkkal.

A rendezvény attrakciójaként egy nagynyomású Kärcher mosóberendezéssel Nagy László, az Interat ZRT. ügyvezetője szétforgácsolt egy raklapot. Ezúton is elnézést kérünk az összes raklapgyártótól, a nem rendeltetésszerű raklaphasználat miatt.

12 óra magasságában, megkezdtük a tombola húzását, ahol értékes nyereményeket sorsoltunk ki regisztrált vendégeink között. A FŐDÍJ, egy SAMSUNG laptop volt!

A WEIDEMANN rakodógépeiről:

A Weidemann új fejlesztésű, rendkívül kompakt teleszkópos rakodógépei hű példája a cég közel 50 éves elkötelezettségének.
A felhasználók, a mindennapi munka tapasztalataikat és igényeiket figyelembe véve, több alapvető elvárást fogalmaztak meg a rakodógépekkel kapcsolatban:

  • A szűk helyeken való munkavégzéshez a gép mérete ne haladja meg a csúszókormányos gépek szokásos méretét.
  • A vezetőfülke legyen kényelmes, és biztosítson minden irányba tökéletes kilátást.
  • A magassági határ viszont szigorúan 2 m! (technológiai adottságok, ill. régebbi épületek alacsonyabb ajtó-/belmagassága miatt).
  • A gép vezetése/kezelése legyen egyszerű és biztonságos!
  • Az alacsony önsúly kiemelkedő teljesítménnyel párosuljon.
  • 4,5 m emelési magasság.
  • Univerzális gépként, a teljes munkaeszköz-kompatibilitás.
  • Az üzemeltetés/karbantartás költségei az átlagosnál kisebb terhet jelentsenek!
  • A Weidemannra jellemző magas műszaki színvonal alacsony fogyasztói árral párosuljon!

A rakodógép bemutatónkon tesztelhető két gép, a Weidemann T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép és a  Weidemann 1255 cx, szintén teljesíti az előzőekben ismertetett elvárásokat.

A Weidemann T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép jellemzői, adatai:

  • Külső méretek: kanállal 4 m hossz/1,6 m szélesség/1,9 m magasság/
  • Tömeg adatok: 2.600 kg tömeg/1.200 kg hasznos teher, 4,5 m magasságra/
  • Fordulókör: 0,8 m fordulókör belső sugár.
  • Kormányzás: négykerékkormányzás
  • Meghajtás: négykerékmeghajtás

A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtási rendszer, a négykerékkormányzás és a négykerékmeghajtás, valamint a robosztus hidak a nagyobb Weidemann gépekből lettek átültetve.

A négykerékkormányzás a törzscsuklós gépekénél jóval kedvezőbb stabilitást biztosít. A rendkívüli fordulékonyság nem párosul kedvezőtlen gumikopással, mert differenciálművek egyenlítik ki a kerekek különböző forgási sebességét. A kerekek esetleges nem kívánt kipörgése pedig differenciálzárakkal akadályozható meg. A hidrosztatikus meghajtás / elosztómű / kardánhajtás / bolygóműves hidak egysége a kategóriájában a legfinomabban szabályozható és a leghatékonyabban működő meghajtási rendszert eredményezi. A fülke, a motor és a gémszerkezet elhelyezésénél a Weidemann szintén a nagyobb gépek építési tapasztalataiból merített. A motor és a fülke egymás mellé, a két tengely közé került, a teleszkóp pedig szimmetrikusan középen lett elhelyezve. Ezzel az elrendezéssel valósítható meg a rövid géptest, a kényelmes fülke oldalsó beszállással, a tökéletes körbelátás és a gémszerkezet egyenletes, szimmetrikus terhelése.

A T 4512 valamennyi kompakt Weidemann munkaeszközzel üzemeltethető. További lehetőségként akár magasabb hidraulikateljesítmény, illetve vonóegység, hátsó hidraulikacsatlakozások, hárompont-felfüggesztés és TLT is rendelhető.

A Weidemann 1255 cx jellemzői, adatai:

  • Teljesítmény: 24,6 KW
  • Magasság: 2229mm; szélesség: 1044mm
  • Tömeg (önsúly): 2290kg
  • Billenési terhelés: 1262kg
  • Hasznos teher max.: 975kg
  • Fordulókör: 1046mm belső sugár

„”CX” sorozattal a Weidemann olyan vevőket céloz meg, akik nagy hangsúlyt fektetnek a jó minőségű munkaeszközökre, de a kicsi cégméret és az alacsony éves üzemóraszám miatt túl drágának találják a „normál” gépeket. A főegységeknél a Weidemann nem ismer kompromisszumot; az alváz, a motor, a meghajtási rendszer és a gémszerkezet megerősített.
 

Összegzésül megállapítható, hogy mindegyik kiállított rakodógép esetében a gazdaságos üzemeltetést és karbantartást az egyszerű felépítésű, de robosztus technika garantálja.

Bízunk abban, hogy a Weidemann rakodógépei a kisebb gazdaságok univerzális munkaeszközeként, valamint a közepes és nagyobb cégek kiegészítő rakodógépeként is sikeresek lesznek.

Reméljük, szándékaink eredménnyel jártak, Vendégeink jól érezték magukat és megszerették ezeket a remek kis rakodógépeket.

Videoklippünk – mely a rakodógépekkel végrehajtandó játékos feladatot mutatja be – az alábbi linken látható:

http://www.youtube.com/watch?v=SenDMyxL4mk

Tekintsék meg a gépbemutató fotóit:

 

Kategória: Hirek