Az előzetes adatok szerint több mint 25 ezer érdeklődő kereste fel a jubileumi, 30. AGROmashEXPO kiállítást a HUNGEXPO-n, s ez 25%-kal több mint az utóbbi évek átlagos látogatószáma.
Cégünk, az INTERAT ZRT. az „A” pavilon 203. standján mutatta be mezőgép kínálatunk reprezentánsait. A kiállítás látogatói, termékportfóliónk széles spektrumának jelentősebb típusaival találkozhattak, mind permetezéstechnika, mind talajművelés, mind vetéstechnika, mind erőgépek vonatkozásában.

A 200 kiállító részvételével, 20 ezer négyzetméter kiállítási területen zajló agrárseregszemle komoly támogatást tudott maga mögött a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Agrármarketing Centrum Kht., illetve a hazai mezőgépgyártókat tömörítő Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. (MEGFOSZ) részéről.
A kísérő események között több mint 30 előadás szerepelt a programban, köztük a VM agrárfinanszírozás lehetőségeiről szóló előadásai. A programok szervezésében a kiállítás fővédnöke az AMC Kht. is komoly szerepet játszott.
Hannover után először itt találkozhatott a nagyközönség az év traktoraival, amelyek a kiállítás kiemelkedő látványosságai között szerepeltek és látogatók ezreit vonzották a standokra.

Az idei termékversenyen 3 nagydíjat, négy különdíjat és 10 elismerő oklevelet nyertek a sikeres pályázók.  A díjazottak ugyancsak a legnépszerűbb látnivalók között szerepeltek.

A kiállítók véleményét is tükröző vélemények alapján az idei – új koncepció alapján szervezett AGROmashEXPO beváltotta a szervezők várakozásait. Az agrárgazdálkodást az inputoktól a logisztikáig átfogó tematika a korábbiaknál is több érdeklődőt vonzott.
Ugyancsak népszerűek voltak a szakemberek és a közönség körében a kísérő rendezvények a Magyar Kert és a Szőlészet és Pincészet. A kiállítások Fórum Színpadán zajló előadásokat a négy nap  alatt több ezren kísérték figyelemmel.

Forrás: Agroinform Hírszolgálat/Hungexpo

Kategória: Hirek