Tisztelt kertészeti Permetezőgép Tulajdonos!

Az elmúlt évek sikeres TAVASZI AKCIÓI –nak tapasztalatai alapján cégünk 2010-ben is meghirdet egy árengedményes, szezon előtti akciót, hogy segítséget nyújtson permetezőgépük karbantartásához, felújításához, korszerűsítéséhez, automatizálásához.
A felújítás, a korszerűsítés, a modernizálás nem kidobott pénz!
Az akciós alkatrész vásár 2010. január 18-tól március 31-ig tart. Ebben az időszakban megrendelt nagyobb volumenű felújításokat, a szórásszabályozó komputerek felszerelését akciós árakon legkésőbb 2010. április 30-ig elvégezzük.

A kisebb volumenű felújításokhoz telefon megrendelés alapján megküldjük Önöknek a kért alkatrészeket, míg a nagyobb volumenű, pl. automatikus szórásszabályozást is megvalósító felújítást, átalakítást mi végeznénk el akciós árakon.

Új permetezőgép vásárlás esetére egy állapotfelmérés alapján ajánlatot adunk a használt gép beszámítására.

Javasoljuk, hogy először ellenőrizze permetezőgépe állapotát.

Szórásszabályozó komputerek nélkül is lehet pontosabb dózisban kijuttatni a permetszert!
Erre is kínálkozik megoldás újabb fejlesztésű ARAG szelep csoportokkal:
A szelepcsoportban egy proporcionális-nyomásszabályozó szelep
alkalmazásával azonos traktor sebesség fokozatban ± 20%-os motor fordulatszám, illetve menetsebesség változás esetén is állandó marad a dózis (Liter/ha). Finomszabályozós szakaszoló szelepek alkalmazásával a nyomás és így a kijuttatott dózis sem változik egy-egy szakasz ki-, vagy bekapcsolásakor!  Ezek a szelepek egyaránt lehetnek kézi, vagy villamos távműködtetésűek. A villamos távműködtetés a kényelmi szempontokon túl az egészségvédelmet is szolgálja, mert zárt vezetőfülkéből van lehetőség a beavatkozásra.
A szakaszolókon kívül villamos távműködtetésű lehet a főelzáró szelep is, és így a tábla végén nem kell a kardánt ki, ill. bekapcsolni, hanem csak egy villamos kapcsolót át- , ill. visszabillenteni.
Villamos működtetésű proporcionális-nyomásszabályozó szeleppel menet közben a vezetőfülkéből állítható a nyomás és így a dózis is.
A csatolt táblázatokban felsoroljuk a választékot a kézi és a 12 V-os villamos távműködtetésű szelepekből, szabályozó elemekből, vezérlő dobozokból. Az ezekből összeszerelhető célszerű kombinációkat külön sorokban mutatjuk be. Egy villamos távműködtetésű szelepcsoport felszerelése megelőző lépése lehet egy szórásszabályozó komputer későbbi felszerelésének. Így a költségek nem egyszerre jelentkeznek.

A permetezés technikában a legnagyobb előre lépést az automatikus szórásszabályozás jelentheti az Önök részére, ha gépük még nincs felszerelve szórásszabályozó komputerrel.
Egy szórásszabályozó komputerrel vegyszert és így költséget lehet megtakarítani, továbbá a munkavégzés kényelmesebb és adatai (liter, Ha.) pontosan feljegyezhetők. Komputerek alkalmazása esetén nem kell attól tartani, hogy szermaradvány miatt a gyümölcs, vagy a szőlő nem értékesíthető.
Cégünk az ARAG gyártmányú BRAVO 180 típusú szórásszabályozó komputereket ajánlja.
A szórásszabályozó komputerek azt szolgálják, hogy a permetezőgéppel a tervezett és beprogramozott Liter/hektár dózis kerüljön kijuttatásra. A szórásszabályozás egy központi komputerből, egy átfolyásmérőből, egy sebesség jeladóból és a komputer által vezérelt szabályozó szelepből épül fel.
A komputer számlálja és regisztrálja a teljesített területet hektárban, a kipermetezett permetlé mennyiséget literben.

Permetezés közben a nagyméretű kijelzőről le lehet olvasni a sebességet, az aktuális Liter/Ha. mennyiséget, a permetezett területet, a munkával töltött időt, a befutott távolságot is. A szórás-szabályozó komputerek használata a permetezés egyenletességével javítja a permetezés hatásfokát.
Erősebben fertőzött területek átmenetileg nagyobb dózissal való permetezése egyszerűen vezérelhető a komputerről.

A BRAVO 180 komputerbe előzetesen 10 program írható be, különböző dózisokkal, különböző sorközökre. Ezeket a programokat az Ön kérései alapján az üzembe helyezéskor szervizmesterünk beírja.  Egy gombnyomással lehet ezek közül egyet kiválasztani.

Nézze meg éves vegyszer költségét és mérlegelje, hogy annak 10%-ából mit lehet finanszírozni!

A szórásszabályozó komputerek beépítésével egy időben igen célszerű lecserélni a kézi működtetésű nyomásszabályozó-szakaszolót villamos működtetésű szelep csoportra, amelyekkel menet közben a zárt vezetőfülkéből lehet ki, ill. bekapcsolni az egyes szóróív szakaszokat.

A csatolt táblázatokban felsorolt, akciós áron kínált készülékek, összeállítások közül néhányra külön is felhívjuk figyelmüket:

A BRAVO 130 sorozatú, ARAG gyártmányú ultrahangos gyümölcsfa-hiányt érzékelő és beavatkozó komputerekkel a fahiányos, változó lombmagasságú, vagyis „lombhézagos” gyümölcsösökben jelentős permetlé megtakarítás érhető el.
A magas fák permetezésére szolgáló légterelő adapter felszerelésével akár 15 m magas, sűrű lombú gyümölcsfák, pl. dió permetezése is jó eredménnyel végezhető. A 810 mm-es és 910 mm-es ventillátorokhoz ajánljuk.
Extra nagy dózisok gyorsabb kijuttatására nagyobb, 200 liter/perc teljesítményű szivattyúkat ajánlunk.
A régebben vásárolt permetezőgépek közül nem mindegyik van felszerelve tisztavizes átmosató rendszerrel, amellyel át lehet öblíteni a szívószűrőtől kezdve a szórófejekig a permetezőgépet. A melléklet egyik sora tartalmazza a megvalósításhoz szükséges alkatrészeket.
Bízunk benne, hogy az akciósan kínált elemeket, alkatrészeket nagyobb részben tudja azonosítani 2009. évi katalógusunk alapján. Ha nincs ilyen gépkatalógusa, akkor kérésére postafordultával küldünk Önnek.
A felújítás megkezdése előtt egy telefonbeszélgetés, vagy helyszíni szemle alapján részletes árajánlatot adunk.
A felújítási munka volumenétől függően kedvezményes áron vállaljuk a permetezőgépek Bicskére történő szállítását és visszaszállítását, illetve, ha az Önök telephelyén végezzük a munkát, értékhatártól függően nem számítunk fel kiszállási díjat.
Ha a felújítás összköltsége 1.000.000.-Ft. felett van akkor a szállítás ingyenes, illetve nincs kiszállási díj a Bicskétől számított 200 km-es távolságon belül. Egyébként egyedileg számítunk fel a gépre készített árajánlatban igen kedvezményes szállítási, vagy kiszállási díjat a felújítás összköltségének 2-6%-os mértékében a távolságtól függően.
Kérjük, mérlegelje ajánlatunkat, és mielőbb keressen meg bennünket, ha igényt tart permetezőgépe(i) szükség szerinti felújítására, modernizálására.

Telefonszámaink: 22/350045, 22/350865, 20/2676999, 30/9926830, 30/8247727, 30/3035430,
Várjuk mielőbbi telefonhívását!

Bicske, 2010. 01. 06.               

Tisztelettel:

                                    Herein István               
                                    Vezérigazgató              
 

Kategória: Hirek