Amikor a Minőségi pneumatikus és mechanikus GASPARDO gabonavetőgépek, és a MASCHIO forgóboronák egyszerre dolgoznak!

• GASPARDO PINTA pneumatikus gabonavetőgép
• GASPARDO NINA mechanikus gabonavetőgép
• MASCHIO DRAGO és DOMINATOR forgóboronák

 Az INTERAT ZRT.-nél forgalmazott MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk segítségével egy menetben elvégezhető a magágykészítés és a vetés. Ez a lassabb munkasebesség ellenére is idő- és üzemanyag-megtakarítást eredményez.
 

A forgóborona a legszélsőségesebb talajviszonyok és talajállapotok esetén is használható, amikor más típusú gépek már nem végeznek megfelelő minőségű munkát. További előnye, hogy a függőleges tengely körül forgó kések a leszántott szármaradványokat nem hozzák a talajfelszínre, így nem hátráltatják a vetési folyamatot. A fogóborona használata csökkenti a talaj cserepesedési hajlamát, mivel a forgó rotorok mögé behullik a por, így a magágyat egy morzsalékos talajszerkezet jellemzi.
 

A forgóborona vetőgép kombinációk megrendelhetők összeépített változatban, de az Interat ZRt. a kiemelő szerkezettel összekapcsolt megoldást javasolja. Ennek előnye, hogy a két gép szétkapcsolható, és külön-külön is használható, valamint a vetőgép kiemelhető, így ha a körülmények megkívánják, kétszer is meg lehet járni a területet a vetés előtt.
Azonos munkaszélesség esetén is több robosztussági fokú forgóborona választható. A forgóboronák hajtóműve átmenő tengelyes, így nem csak mechanikus, hanem akár pneumatikus vetőgépek is csatlakoztathatók.
 

A forgóborona-vetőgép kombinációk kiválasztásánál mindenképpen vegyük figyelembe a traktor teljesítményét és a munkagép teljesítményigényét, valamint a traktor és a gép tömege közti arányokat. A kiemelő szerkezet szállítási helyzetben a vetőgépet a forgóborona fölé emeli, így a munkagép tömegközéppontja közel kerül a traktorhoz, így növelve a stabilitást.
 

MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk jelentős kedvezménnyel kaphatóak az INTERAT ZRT.-nél! 
 

Kategória: Hirek