RAKODÓGÉP BEMUTATÓ időpontja: 2012. OKTÓBER 18.

Helyszín: INTERAT ZRT. 2060 Bicske, Csabdi út 2.

A Weidemann új fejlesztésű, rendkívül kompakt teleszkópos rakodógépei hű példája a cég közel 50 éves elkötelezettségének. A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtási rendszer, a négykerékkormányzás és a négykerékmeghajtás, valamint a robosztus hidak a Weidemann gépek általános jellemzői.


Az eseményről:

Gépbemuatatónk az INTERAT ZRT. és a MAUCH GMBH. Közös együttműködése eredményeképp jött létre, mivel cégeink korábban megállapodást kötöttek a Weidemann rakodógépek forgalmazásáról.

Az udvaros felsorakoztatott rakodógépekről és a gépbemutatón szereplő gépekről,  – a MAUCH GMBH. képviseletében Trägner Wilfried -, a MAUCH GMBH kereskedelmi vezetője tartott bevezetőt és gépismertetőt, részletesen felsorolva a gépek technikai paramétereit és tulajdonságait. Tőle, a gépbemutatót követően is bátran kérdezhettek a gépekről, minden technikai jellegű kérdésre teljes és kimerítő választ tudott adni.

Az érkezés utáni regisztrációt és a műszaki bevezetőt követően kerülhetett sor a Weidemann-gépek tesztvezetésére a kijelölt-zárt pályán.

Tesztelhető WEIDEMANN géptípusok voltak:

  • 1160cc35
  • 1250cc35
  • 1355 SKA cx45
  • 2070cx80
  • T4512cc40
  • T6025cc70

A tesztvezetés során minden gépet különböző munkaeszközzel kiegészítve próbálhattak ki a gazdálkodók.

A WEIDEMANN rakodógépeiről (általánosan):

A Weidemann új fejlesztésű, rendkívül kompakt teleszkópos rakodógépei hű példája a cég közel 50 éves elkötelezettségének.
A felhasználók, a mindennapi munka tapasztalataikat és igényeiket figyelembe véve, több alapvető elvárást fogalmaztak meg a rakodógépekkel kapcsolatban:
•    A szűk helyeken való munkavégzéshez a gép mérete ne haladja meg a csúszókormányos gépek szokásos méretét.
•    A vezetőfülke legyen kényelmes, és biztosítson minden irányba tökéletes kilátást.
•    A magassági határ viszont szigorúan 2 m! (technológiai adottságok, ill. régebbi épületek alacsonyabb ajtó-/belmagassága miatt).
•    A gép vezetése/kezelése legyen egyszerű és biztonságos!
•    Az alacsony önsúly kiemelkedő teljesítménnyel párosuljon.
•    4,5 m emelési magasság.
•    Univerzális gépként, a teljes munkaeszköz-kompatibilitás.
•    Az üzemeltetés/karbantartás költségei az átlagosnál kisebb terhet jelentsenek!
•    A Weidemannra jellemző magas műszaki színvonal alacsony fogyasztói árral párosuljon!

A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtási rendszer, a négykerékkormányzás és a négykerékmeghajtás, valamint a robosztus hidak a Weidemann gépek általános jellemzői.

A négykerékkormányzás a törzscsuklós gépekénél jóval kedvezőbb stabilitást biztosít. A rendkívüli fordulékonyság nem párosul kedvezőtlen gumikopással, mert differenciálművek egyenlítik ki a kerekek különböző forgási sebességét. A kerekek esetleges nem kívánt kipörgése pedig differenciálzárakkal akadályozható meg. A hidrosztatikus meghajtás / elosztómű / kardánhajtás / bolygóműves hidak egysége a kategóriájában a legfinomabban szabályozható és a leghatékonyabban működő meghajtási rendszert eredményezi.

A ”CX” sorozattal a Weidemann olyan vevőket céloz meg, akik nagy hangsúlyt fektetnek a jó minőségű munkaeszközökre, de a kicsi cégméret és az alacsony éves üzemóraszám miatt túl drágának találják a „normál” gépeket. A főegységeknél a Weidemann nem ismer kompromisszumot; az alváz, a motor, a meghajtási rendszer és a gémszerkezet megerősített.
Összegzésül megállapítható, hogy mindegyik kiállított rakodógép esetében a gazdaságos üzemeltetést és karbantartást az egyszerű felépítésű, de robosztus technika garantálja.
 

Bízunk abban, hogy a Weidemann rakodógépei a kisebb gazdaságok univerzális munkaeszközeként, valamint a közepes és nagyobb cégek kiegészítő rakodógépeként is sikeresek lesznek.
Reméljük, szándékaink eredménnyel jártak, Vendégeink jól érezték magukat és megszerették ezeket a remek kis rakodógépeket.

Korábban készített vIdeoklippünk az alábbi linken:
http://www.youtube.com/watch?v=SenDMyxL4mk
 

A képekre kattintva, kérem, tekintsék meg a gépbemutató fotóit:

 

Kategória: Hirek