Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az AGROmashexpo-AgrárgépShow a HUNGEXPO-n!
 

Kimagaslóan sikeres négy nap után, február 2-án szombaton zárt a 31. AGROmashEXPO és a most először mellette rendezett 3. AgrárgépShow a HUNGEXPO-n. A korábbi éveket messze meghaladó látogatói érdeklődés kísérte az eseményeket, az előzetes adatok szerint 45.000 érdeklődő kereste fel a standokat, ami a tavalyi évnél közel 80%-kal nagyobb látogatószámot jelent.

 A szerdai megnyitón Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta: Magyarország ugyan nem gyárt traktorokat, de jó minőségű, egyidejűleg közepes árú, egyedi munkagépekkel és gépsorokkal jelen van a nemzetközi piacon. Emlékeztetett arra, hogy a magyar termelők gépvásárlását 25 milliárd forintos MFB-hitelkeret segíti.”
Az optimizmust tükrözte a minden eddiginél nagyobb területen zajló seregszemle standjainak forgalma, a sikeres részvételről beszámoló kiállítók és a komoly üzleti szándékkal érkező üzletemberek, gazdálkodók és szakemberek véleménye.
A négy nap alatt több szakmai tanácskozásra is sor került. Győrffy Balázs az Agrárkamara átmeneti elnöke az AGROmashEXPO – AgrárgépShow-n február 1-én tartott sajtótájékoztatón mondta el, hogy a megyékben megkezdődtek az új köztestület, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara létrehozására irányuló választások, ami a magyar vidék, agrárium és élelmiszergazdaság számára történelmi pillanatot jelent.
A MEGFOSZ a Hungexpo és a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara együttes új kezdeményezéseként 800 szakközépiskolásnak tették lehetővé a kiállításon és a programokon való részvételt.

 Ganczer Gábor a HUNGEXPO vezérigazgatója elmondta: „Minden AGROmashEXPO különös jelentőséggel bír a cég számára, hiszen minden évben ez a szezonnyitó rendezvényünk. Az idei alkalom azonban több volt ennél, hiszen a 32.000 négyzetméteren, az AgrárgépShow-val most először együtt rendezett bemutató minden idők legnagyobb agrár-gépipari kiállításává nőtte ki magát. Mindez köszönhető az agrárszektor 2012. évi teljesítményének, illetve az összefogásnak. A szakmai szövetségek felismerték, hogy az egy időben, egymást erősítve, a megfelelő professzionális helyszínen megszervezett agrár-gép bemutató szolgálja legjobban a kiállítók és a látogatók érdekeit. A Mezőgazdasági Eszköz- és gépforgalmazók Országos Szövetsége együttműködése nélkül nem jöhetett volna létre Magyarország legrangosabb, legnagyobb agrárkiállítása.”

A piacvezető cégek közül mindenki részt vett a kiállításon. A kiállítási statisztikák alapján elmondható, hogy a 200 kiállító 7 pavilonban 30.000 négyzetméternyi fedett és további 2000 négyzetméternyi szabad területet foglalt el, továbbá, a hagyományosan az AGROmasheEXPO-val együtt zajló Magyar Kert valamint a Szőlészet Pincészet kiállításokon 52 kiállító mutatkozott be.  A kiállítási standokat közel 45.000 kiállítási látogató kereste fel!

A MEGFOSZ és a HUNGEXPO megállapodásának köszönhetően az AGROmashEXPO – AgrárgépShow jövő januárban ismét együtt fogadja a szakma, az agrárgép-piac képviselőt, a gazdákat, és érdeklődőket.

Forrás: agromashexpo.hu

Kérem, tekintse meg kiállítási képeinket:
 

Kategória: Hirek